Juniori Sv.Jakova i Vargona izborili nastup na završnici Hrvatske juniorske lige

JE Sv.Jakov-Jadranovo

Juniori Sv.Jakova i Vargona izborili nastup na završnici Hrvatske juniorske lige

Završni turnir (Final four) Hrvatske juniorske boćarske lige 2022. (HJBL 2022) održati će se u Brelima kraj Makarske u četvrtak 16. lipnja 2022.godine, a domaćin turnira je Boćarski savez Splitsko-dalmatinske županije i BK Brela. 

Pravo nastupa na završnom turniru stekle su prvoplasirane ekipe iz skupina: Jug, Istra i Primorje, dok su se za četvrto mjesto na završnici borile drugoplasirane ekipe iz IBS-a i BS PGŽ jednom utakmicom.

Boćari Sv.Jakova iz Jadranovo plasirali su se direktno kao prvoplasirani iz skupine Primorje ostvarivši maksimalnih deset pobjeda u 10 odigranih susreta. Uz to treba napomenuti da je u 9.kolu, u susretu između Sv.Jakova i Vargona, Žarko Jerčinović igrač Sv.Jakova izjednačio državni juniorski rekord u preciznom izbijanju s osvojenih 29 punata.

Drugoplasirana ekipa iz skupine Primorje odnosno BK Vargon svoju ulaznicu osigurao je tek nakon odigranog doigravanja s drugoplasiranom ekipom iz skupine Istra odnosno juniorskom ekipom Istra Poreč. Utakmica doigravanja za plasman na završni turnir odigrala se u boćarskoj dvorani u buzetskim Kozarima dana 30.05.2022. gdje su juniori Vargona slavili rezultatom 14:8.

Tako će na završnom turniru HJBL-e nastupiti sljedeće juniorske ekipe:

Sv. Jakov-Jadranovo

Vargon

Boćarski centar Pazin

Selekcija Splitsko-dalmatinske županije

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se