Juniori BK Sv.Jakov postavili dva nova državna rekorda

Juniori BK Sv.Jakov postavili dva nova državna rekorda

Na prvenstvenoj utakmici 11. kola 2. HBL-sjever, u susretu između domaće ekipe BK Sveti Jakov iz Jadranova i gostiju BK Lovrana, zabilježeni su odlični rezultati. Domaća ekipa slavila je novu pobjedu u prvenstvu od 15:9, te zadržala vodeću poziciju na ljestvici sa velikih devet bodova prednosti ispred drugoplasirane ekipe Sv. Rok Klane, ali boćari iz Klane imaju odigranu utakmicu manje.

Posebno iz tog susreta treba spomenuti mladi dvojac Lovra Šipeka i Filipa Klarića. Svi smo ih, s obzirom na njihove dosadašnje rezultate, već dovoljno upoznali, ali oni nas svojim rezultatima oduševljavaju iz mjeseca u mjesec. Iako su obojica 2004. godište, a to znači juniori još i cijelu sljedeću kalendarsku godinu, oni se s lakoćom obračunavaju sa svojim puno starijim i iskusnijim drugoligaškim protivnicima. Iza Šipeka je i prva netom završena prvoligaška sezona, gdje je nosio dres Kukuljanova.

Najprije je Šipek postavio novi državni juniorski (U18) rekord u brzinskom izbijanju od 41 pogotka iz 44 izbačaja. S obzirom na njegove godine, u ovoj ili sljedećoj godini, od Šipeka se očekuje da još i poboljša taj rezultat. Do još jedne odlične predstave došli su boćari Sv. Jakova i u štafetnom izbijanju, gdje su Šipek i Klarić pogodili 50 boća od 56 izbačenih. I to je novi državni juniorski rekord u ovoj disciplini. Upravo njih dvojica držali su i dosadašnji rekord, koji je iznosio 49 pogodaka od 56 izbačaja, postavljen 22.12.2019. Dečki su za ove rezultate zaslužili sve čestitke, te zajedno, sa godinu dana mlađim Žarkom Jerčinovićem, čine tri najdarovitija juniora u državi.

U nadi da će situacija s pandemijom korona virusa, u svijetu i kod nas, dozvoliti odigravanje ovogodišnjeg svjetskog juniorskog prvenstva koje je po F.I.B. kalendaru na rasporedu od 14. – 19.09.2021. u Francuskom gradu Martiguesu, pa bi ovi talentirani juniori imali priliku dokazati cijelom svijetu koliko vrijede. Tako bi dobili priliku da u svoje kolekcije dodaju još koju medalju sa svjetskog prvenstva te naplate sav svoj trud, želju, znanje, vještinu i upornost, na veselje njih samih, a i svih koji ih u stopu prate.