Juniori BK Sv.Jakov obranili naslov prvaka Hrvatske

JE BK Sv.Jakov - prvaci Hrvatske u sezoni 2023/2024

Juniori BK Sv.Jakov obranili naslov prvaka Hrvatske

Juniori Boćarskog kluba "Sveti Jakov" još su jednom potvrdili da im nema premca u Hrvatskoj.

Na završnici Hrvatske juniorske boćarske lige održane od 4.-5. svibnja 2024.g. na jogu u Jadranovu i dvorani u Gornjem kraju, uvjerljivo su pobijedili sve protivnike i još jednom osvojili naslov ekipnih prvaka Hrvatske.

Za ekipu "Svetog Jakova" igrali su Žarko Jerčinović, Adrian Šipek, Leon Brnić, Klara Širola (Kastav), Luka Tus, Luka Tomić, Marcel Grbčić i Petar Saftić, a tijekom ligaške sezone vodili su ih Vjekoslav Matetić i Kristijan Šipek.

Jakovari su najprije u dvorani u Gornjem kraju bez izgubljenog poena porazili selekciju Dubrovačko-neretvanske županije (22:0), a potom u Jadranovu ekipu Pazina (18:4). U odlučujućoj utakmici za prvo mjesto bili su uvjerljivi protiv Pule (14:8) i tako su osvojili još jedan naslov prvaka Hrvatske.

BK Sveti Jakov dvostruki i aktualni prvak Europe ovom je titulom osigurao nastup na 3. završnici juniorskog Kupa europskih prvaka koja se igra u Jadranovu od 14. do 15. rujna 2024. godine. 

 

Rezultati:

1. kolo:

SVETI JAKOV - DNŽ  22:0

PAZIN - PULA   8:14

2. kolo:

SVETI JAKOV - PAZIN  18:4

PULA - DNŽ  18:4

3. kolo:

SVETI JAKOV - PULA  14:8

PAZIN - DNŽ 14:8

Konačni poredak:

1. SVETI JAKOV

2. PULA

3. PAZIN

4. DUBROVAČKO-NERETVANSKA ŽUPANIJA

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više