Jelovica, Vojković i izbornik Klarić stigli na Svjetske igre 2022

Jelovica, Vojković i izbornik Klarić stigli na Svjetske igre 2022

Svjetske igre su 11-dnevni međunarodni više sportski događaj organiziran uz potporu Međunarodnog olimpijskog odbora. Održavaju se godinu nakon ljetnih olimpijskih igara, a Svjetske igre 2022. predstavit će novu generaciju globalnog sporta u gradu Birmingham, Sjedinjene američke države, od 7. do 17. srpnja 2022. Očekuje se oko 3600 elitnih sportaša iz preko 100 zemalja koji će se natjecati za zlato u više od 30 najbrže rastućih sportova na svijetu.

Boćanje je također zastupljeno ali samo u ženskoj konkurenciji i u dvije discipline. Tako će za Hrvatsku u disciplini precizno izbijanje nastupiti Nives Jelovica dok će Ria Vojković nastupiti u brzinskom izbijanju, a predvodi ih izbornik ženske seniorske reprezentacije Dean Klarić. Hrvatska delegacija je na put avionom iz Zagreba krenula u subotu u 6:30 da bi na svoje odredište stigli nakon 28 sati od polaska iz Rijeke.

 


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se