Jakominić obranio naslov županijskog prvaka u krugovima

Ivica Jakominić - prvak županije u bližanju i izbijanju u krug, 2019

Jakominić obranio naslov županijskog prvaka u krugovima

U utorak 08.10.2019, na državni praznik, u BC Podvežica odigralo se prvenstvo županije za seniore u disciplini bližanje i izbijanje u krug.

Natjecanju se odazvalo samo 8 igrača. Sa riječkog područja pet igrača, jedan sa Grobnika te dva sa područja Liburnije. Raspoređeni u dvije skupine, a prolazak skupine značio je ulazak u polufinale.

Kao prvoplasirani u svojoj skupini prošao je igrač "Vargona" Joško Buterin. U prvom susretu ubilježio je pobjedu protiv klupskog suigrača Davora Jelovice sa 27:21. U drugom susretu u skupini, Buterin je imao dosta problema sa Rajkom Čabrijanom iz "Škalnice". Čabrijan je nakon 4 butade imao vodstvo od 11:8, no u 5 butadi promašuje sva četiri izbijanja, što Buterin koristi za prelazak u vodstvo u 12:11, te nakon toga smireno dolazi do pobjede od 23:18. Jelovica i Stevan Uzelac iz "Sloge" su nam ponudili još jedan zanimljiv susret. Uzelac je vodio cijelo vrijeme dvoboja i u zadnje bacanje ušao sa vodstvom od 20:17. Nakon šta je Uzelac dvije boće promašio i dvije pogodio, rezultat je glasio 22:19, no Jelovica ima još dvije boće za odigrati. Prva odigrana boća bila je biberon (2 punta), dok je druga ušla u krug za izjednačenje i dodatno razigravanje. U njemu je Jelovica bio uspješniji te je nastavio sa daljnjim natjecanjem.

U drugoj skupini najbolju igru je prikazao prvotimac "Marinića" Ivica Jakominić. On je sa dvije pobjede od 19:8 protiv Dalibora Klanjca iz "Poljana", te 19:11 protiv Zorana Škrokova iz "Opatije" lagano izborio plasman u polufinale. Puno teže od njega to je uspjelo Gordanu Jerčinoviću iz "Kostrene", koji je najprije izgubio od Škrokova 17:20. Nakon toga je pobijedio Klanjca tek u dodatnom razigravanju, dok je susret repasaža izvukao u svoju korist nakon velikog zaostatka. Kod vodstva Škrokova od 12:7, Jerčinović pogađa dva balina te lovi priključak te u konačnici i pobjeđuje sa 17:15.

Buterin nije uspio u polufinalu pobijediti Jerčinovića, te Jerčinović pobjedom od 22:20 ulazi u finale. Na drugoj stazi, Jakominić preokreće vodstvo Jelovice od 17:14 nakon 5 bacanja, te dolazi do pobjede od 25:22. U finalnom susretu je nedostajalo napetosti, s obzirom da je Jerčinović osjetio bolove. Nakon završene 7 ture igre, Jerčinović daje ruku Jakominiću, te Jakominić pobjedom od 24:12 uspijeva obraniti prošlogodišnji naslov u ovoj disciplini. U susretu za treće mjesto, klupski obračun između Buterina i Jelovice pripao je još jednom Buterinu, ovaj put sa rezultatom 24:19.

Konačni redoslijed PGŽ - krugovi 2019

Domaćin prvenstva Hrvatske u ovoj disciplini je naša županija, te će se odigrati ove nedjelje 13.10. u BC Podvežica. Plasman na državno ostvarila su dvojica prvoplasiranih, no kako su oni otkazali svoj nastup, pravo na nastup su tako izborili trećeplasirani Joško Buterin i četvrtoplasirani Davor Jelovica.

Jučer je napravljen ždrijeb natjecanja na PH, te ga ovdje i objavljujemo.

PH - Pojedinačno klasično - raspored po skupinama

PH - Bližanje i izbijanje u krug - raspored po skupinama

Još jednom pozivamo sve zainteresirane boćare da dođu u petak 11.10. u BC Podvežica, gdje će se igrati prvenstvo županije za seniore u disciplini precizno izbijanje. Pravo nastupa imaju svi registrirani igrači sa područja naše županije. Prijava za natjecanje je u 17:30 sati. Dva najbolja igrača ovog natjecanja izboriti će plasman na državno prvenstvo koje će se igrati 20.11.2019. u Umagu.