Jadranovo dočekalo trofejne mlade boćare

Jadranovo dočekalo trofejne mlade boćare
Jučer kasno poslijepodne iz francuskog Montbrisona vratili su se boćarski reprezentativci Hrvatske koji su na Svjetskom prvenstvu u boćanju za juniore (U18) i mlađe seniore (U23) osvojili čak 7 medalja (od 10 mogućih).

Reprezentacija Hrvatske je uz Francusku najbolja reprezentacija na Svjetskom prvenstvu čime je nastavljen kontinuitet uspjeha naših boćara u sportu u kojem smo svjetska velesila.
Doček naših trofejnih boćara upriličen je na jogu u Jadranovu, točnije ispred prostorija Boćarskog kluba "Sveti Jakov", kluba koji reprezentaciji Hrvatske daje 5 svojih članova. 
Nakon gotovo 13 sati vožnje iz Montbrisona se u Jadranovo vratila trofejna hrvatska boćarska ekspedicija predvođena direktorom svih reprezentacija Vjekoslavom Matetićem te izbornicima Čedom Vukelićem (U18) i Draženom Punišem (U23) i dopredsjednikom Hrvatskog boćarskog saveza Ivanom Banovcem. Trofejni boćari Karlo Šaban, Luka Gašpar, Duje Pirić, Filip Matijašić, Žarko Jerčinović, Lovro Šipek, Filip Klarić i Ivan Načinović iako umorni od puta i napornog petodnevnog natjecanja bili su sretni i oduševljeni priređenim dočekom koji u Jadranovu već postaje tradicija.
Uz boćare su u Francuskoj bili i navijači, obitelji Šipek, Šaban, Klarić i Jerčinović koji su im bili značajna potpora na putu prema svjetskim odličjima.
Boćare je u Jadranovu dočekao velik broj mještana te boćarskih i drugih sportskih djelatnika i sportaša iz okolice. Na dočeku je bio i Zlatko Komadina župan Primorsko-goranske županije koji im je čestitao na postignutim rezultatima, jednako kao i Vesna Car Samsa predsjednica Gradskog vijeća Grada Crikvenice te Mario Kružić ravnatelj ŽLU Crikvenica. 
Nakon dočeka nastavila se fešta uz pjesmu koju je kao i obično predvodio Karlo Šaban, koji već danas zajedno s Vjekoslavom Matetićem putuje na Svjetsko prvenstvo u boćanju za seniore koje sutra počinje u Turskoj. U sastavu reprezentacije Hrvatske uz jakovarski dvojac su i Marino Milićević te Marin i Pero Ćubela.
Nema odmora ni za druge boćare "Svetog Jakova" koji imaju završne pripreme za natjecanje u Superligi koja počinje za dva tjedna, a posebno zanimljiv bit će nastup juniorske momčadi "Svetog Jakova" (prvaka Hrvatske) koja će krajem mjeseca igrati na Final fouru četiri najbolje europske momčadi.
 
Izvor: www.crikva.hr

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se