Jadranovo dočekalo trofejne boćare

Jadranovo dočekalo trofejne boćare

Na jogu u Jadranovu sinoć su dočekani članovi hrvatske boćarske reprezentacije koji su se vratili iz francuskog Martiguesa sa Svjetskog prvenstva, gdje su za Hrvatsku osvojili čak 9 medalja u 10 disciplina.
Kako to u Jadranovu u ovakvim prigodama biva naši boćari dočekani su uz pjesmu, baklje i oduševljenje brojnih ljubitelja boćanja, prijatelja, rodbine i mještana.
Uslijedila su čestitanja, svi su htjeli stisnuti ruku svjetskom prvaku Karlu Šabanu, Marinu Milićeviću, Rii Vojković, Brunu Kraljiću, Ivanu Ćoriću, Luki Gašparu, Lovri Šipeku, Filipu Klariću, Žarku Jerčinoviću, izborniku Čedi Vukeliću, a nadasve i izborniku Vjekoslavu Matetiću, čovjeku koji je najzaslužniji da se sve ovo događa na jogu "Svetog Jakova".
Vrijedni članovi "Svetog Jakova" pripremili su sve što za ovakvu feštu treba, nije nedostajalo ića i pića, a jakovarske i driveničke domaćice napravile su brdo kolača i drugih slastica.
Čestitke našim sjajnim boćarima uputili su u ime Grada Crikvenice zamjenica gradonačelnika Ivona Matošić Gašparović i u ime Hrvatskog boćarskog saveza Dino Blečić. Iz Češke i posjeta Orlovi direktno su došle predsjednica Gradskog vijeća Vesna Car Samsa i Dina Domijan, ravnatelj ŽLU Mario Kružić je kao i uvijek došao pozdraviti sjajne boćare.
Uslijedila je fešta kojom je upravljao harmonikaški virtuoz Ante Mamula, reprezentativci su si dali oduška nakon napetosti i napora na Svjetskom prvenstvu koje je trajalo četiri dana. Nikome nije smetala kiša koja je padala kao da se nebo otvorilo, ispod nadstrešnice skromnih klupskih prostorija BK "Sveti Jakov" bilo je puno topline i radosti, toliko potrebne u ovim vremenima.
Fešta je potrajala do dugo u noć, veseli dečki iz Gornjeg kraja, uz Davora Ivčića i Valtera Ahela, držali su tempo sve dok umorni boćari, koji su od Martiguesa do Jadranova prevalili 1.040 kilometara nisu otišli na počinak.

A zašto se sve ovo odvijalo baš na jogu u Jadranovu? Zato što su Karlo Šaban, Lovro Šipek, Filip Klarić i Žarko Jerčinović igrači BK "Sveti Jakov", Bruni Kraljiću je "Sveti Jakov" prvi klub u kojem je zaigrao, a izbornik reprezentacije (U23) Vjekoslav Matetić je jedan od osnivača jakovarskog kluba.
Bila je to noć za pamćenje i za novo poglavlje u sljedećem izdanju knjige "Jakovarski boćari", a rezultati koje su postigli naši boćari spadaju među najveće domete hrvatskog boćanja, kao i crikveničkog sporta.