Ivan Načinović dominirao na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Ivan Načinović dominirao na kadetskom prvenstvu Hrvatske

U boćarskom centru Podvežica od 22.-25.srpnja 2021. godine održavalo se prvenstvo Hrvatske za kadete u organizaciji Boćarskog saveza PGŽ, te po prvi puta u povijesti hrvatskog boćanja, uz kadete su se ravnopravno natjecale i kadetkinje.
Same natjecatelje pozdravili su Miljenko Butković, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ, Renato Kostović predstavnik Grada Rijeke iz Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Veljko Karabajić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ dok je službeno prvenstvo otvorio podpredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić.
Nastupilo je preko tridesetak boćara i boćarica iz četiri županije. Najviše natjecatelja dolazilo je iz naše županije - 14 kadeta iz klubova: "Sv.Jakov", "Vargon", "Drivenik", "Gornji kraj-Ladvić", i "Lovran" te 10 kadetkinja iz klubova: "Čavle ŠB", "Drenova" i "Marinići".
Najveća zvijezda ovog natjecanja je Ivan Načinović, igrač BK Vargon, koji je osvojio naslove kadetskog prvaka Hrvatske u četiri discipline: preciznom izbijanju, bližanju i izbijanju u krug, brzinskom izbijanju te u štafetnom izbijanju s klupskim kolegom Ivanom Šokićem. Uz to, pridodao je srebro iz discipline par klasično također igravši sa Šokićem. Preostala dva naslova državnog prvaka pripala su Leonu Brniću (Sv.Jakov-Jadranovo) u disciplini pojedinačno klasično i u disciplini par klasično braći Filipu i Simonu Kajinu (Vrh). 
Svakako treba spomenuti i ostale igrače i igračice iz naše županije koji su odlično predstavljali svoje klubove i našu županiju, koja je, iz godine u godinu, daleko najuspješnija u Hrvatskoj što se tiče natjecanja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.
Od ukupno 24 medalje koliko ih je podijeljeno, u našoj županiji ostalo je 16 odličja: 5 zlata, 5 srebra i 6 bronci. U Istarsku županiju otišlo je 6 odličja, po jedno zlato i srebro te četiri bronce, a po jedna bronca otišla je u Splitsko-dalmatinsku i Vukovarsku-srijemsku županiju. 
Osvajači srebrnih i brončanih medalja iz naše županije su: Wendy Vukelić (Čavle ŠB), Lorna Žagar (Marinići),  Ivan Šokić (Vargon), Leon Brnić, Adrian Šipek i Luka Tus (svi Sv.Jakov-Jadranovo), Petar Saftić (Bribir), Niko Žiganto (Lovran) te, Ivano Rajačić Muža (Gonji kraj-Ladvić)
Najboljim koštadorom proglašen je Simon Kajin (Vrh), najboljim izbijačem - Ivan Načinović, najuspješnijim igračem - Ivan Načinović a Wendy Vukelić najbolja kadetkinja. Nagradu za najmlađeg igrača prvenstva dobio je Zvonimir Pavletić rođen 15.03.2012. (Vargon).
Medalje su kroz četiri dana natjecanja dijelili: Renata Ševerdija - predsjednica Boćarskog saveza Grada Rijeke i član UO BS PGŽ, Aleksandar Korić - član UO BS PGŽ i Ivan Sušanj - potpredsjednik BS PGŽ.
Voditelj natjecanja bio je Slobodan Marelja-Bošnjak, a suci su bili: Davor i Nives Jelovica, Lucijan Srdoč, Leon Petz, Ira Nimčević te Damir Cetina.

Bližanje i izbijanje u krug:
1. IVAN NAČINOVIĆ (Vargon)
2. Wendy Vukelić (Čavle ŠB)
3. Leon Brnić (Sv.Jakov-Jadranovo)
4. Nino Majcan (Pazin)
Parovi klasično:
1. FILIP KAJIN-SIMON KAJIN (Vrh)
2. Ivan Načinović - Ivan Šokić (Vargon)
3. Leon Brnić - Petar Saftić (Sv.Jakov)
4. Matija Jakir - Duje Pavešković (Splitsko-dalmat.županija)
Brzinsko štafetno izbijanje:
1. IVAN NAČINOVIĆ - IVAN ŠOKIĆ (Vargon)
2. Nino Majcan - Tino Majcan (Pazin)
3. Adrian Šipek - Luka Tus (Sv.Jakov)
4. Niko Žiganto - Lorna Žagar (PGŽ-Lovran/Marinići)
Precizno izbijanje:
1. IVAN NAČINOVIĆ (Vargon)
2. Niko Žiganto (Lovran)
3. Ivan Bažančik (Lokomotiva)
4. Luigi Šimac (Pazin)
Brzinsko izbijanje:
1. IVAN NAČINOVIĆ (Vargon)
2. Ivan Šokić (Vargon)
3. Niko Žiganto (Lovran)
4. Ivano Rajačić-Muža (Gornji kraj-Ladvić)
Pojedinačno klasično:
1. LEON BRNIĆ (Sv.Jakov)
2. Adrian Šipek (Sv.Jakov)
3. Filip Kajin (Vrh)
4. Roko Jukić (Istra Poreč)