Ivan Načinović dominirao na kadetskom prvenstvu Hrvatske

Ivan Načinović dominirao na kadetskom prvenstvu Hrvatske
U boćarskom centru Podvežica od 22.-25.srpnja 2021. godine održavalo se prvenstvo Hrvatske za kadete u organizaciji Boćarskog saveza PGŽ, te po prvi puta u povijesti hrvatskog boćanja, uz kadete su se ravnopravno natjecale i kadetkinje.
Same natjecatelje pozdravili su Miljenko Butković, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ, Renato Kostović predstavnik Grada Rijeke iz Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu, Veljko Karabajić, predsjednik Zajednice sportova PGŽ dok je službeno prvenstvo otvorio podpredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić.
Nastupilo je preko tridesetak boćara i boćarica iz četiri županije. Najviše natjecatelja dolazilo je iz naše županije - 14 kadeta iz klubova: "Sv.Jakov", "Vargon", "Drivenik", "Gornji kraj-Ladvić", i "Lovran" te 10 kadetkinja iz klubova: "Čavle ŠB", "Drenova" i "Marinići".
Najveća zvijezda ovog natjecanja je Ivan Načinović, igrač BK Vargon, koji je osvojio naslove kadetskog prvaka Hrvatske u četiri discipline: preciznom izbijanju, bližanju i izbijanju u krug, brzinskom izbijanju te u štafetnom izbijanju s klupskim kolegom Ivanom Šokićem. Uz to, pridodao je srebro iz discipline par klasično također igravši sa Šokićem. Preostala dva naslova državnog prvaka pripala su Leonu Brniću (Sv.Jakov-Jadranovo) u disciplini pojedinačno klasično i u disciplini par klasično braći Filipu i Simonu Kajinu (Vrh). 
Svakako treba spomenuti i ostale igrače i igračice iz naše županije koji su odlično predstavljali svoje klubove i našu županiju, koja je, iz godine u godinu, daleko najuspješnija u Hrvatskoj što se tiče natjecanja u kadetskoj i juniorskoj konkurenciji.
Od ukupno 24 medalje koliko ih je podijeljeno, u našoj županiji ostalo je 16 odličja: 5 zlata, 5 srebra i 6 bronci. U Istarsku županiju otišlo je 6 odličja, po jedno zlato i srebro te četiri bronce, a po jedna bronca otišla je u Splitsko-dalmatinsku i Vukovarsku-srijemsku županiju. 
Osvajači srebrnih i brončanih medalja iz naše županije su: Wendy Vukelić (Čavle ŠB), Lorna Žagar (Marinići),  Ivan Šokić (Vargon), Leon Brnić, Adrian Šipek i Luka Tus (svi Sv.Jakov-Jadranovo), Petar Saftić (Bribir), Niko Žiganto (Lovran) te, Ivano Rajačić Muža (Gonji kraj-Ladvić)
Najboljim koštadorom proglašen je Simon Kajin (Vrh), najboljim izbijačem - Ivan Načinović, najuspješnijim igračem - Ivan Načinović a Wendy Vukelić najbolja kadetkinja. Nagradu za najmlađeg igrača prvenstva dobio je Zvonimir Pavletić rođen 15.03.2012. (Vargon).
Medalje su kroz četiri dana natjecanja dijelili: Renata Ševerdija - predsjednica Boćarskog saveza Grada Rijeke i član UO BS PGŽ, Aleksandar Korić - član UO BS PGŽ i Ivan Sušanj - potpredsjednik BS PGŽ.
Voditelj natjecanja bio je Slobodan Marelja-Bošnjak, a suci su bili: Davor i Nives Jelovica, Lucijan Srdoč, Leon Petz, Ira Nimčević te Damir Cetina.
 GALERIJA SLIKA S PH U-15

Bližanje i izbijanje u krug:
1. IVAN NAČINOVIĆ (Vargon)
2. Wendy Vukelić (Čavle ŠB)
3. Leon Brnić (Sv.Jakov-Jadranovo)
4. Nino Majcan (Pazin)
Parovi klasično:
1. FILIP KAJIN-SIMON KAJIN (Vrh)
2. Ivan Načinović - Ivan Šokić (Vargon)
3. Leon Brnić - Petar Saftić (Sv.Jakov)
4. Matija Jakir - Duje Pavešković (Splitsko-dalmat.županija)
Brzinsko štafetno izbijanje:
1. IVAN NAČINOVIĆ - IVAN ŠOKIĆ (Vargon)
2. Nino Majcan - Tino Majcan (Pazin)
3. Adrian Šipek - Luka Tus (Sv.Jakov)
4. Niko Žiganto - Lorna Žagar (PGŽ-Lovran/Marinići)
Precizno izbijanje:
1. IVAN NAČINOVIĆ (Vargon)
2. Niko Žiganto (Lovran)
3. Ivan Bažančik (Lokomotiva)
4. Luigi Šimac (Pazin)
Brzinsko izbijanje:
1. IVAN NAČINOVIĆ (Vargon)
2. Ivan Šokić (Vargon)
3. Niko Žiganto (Lovran)
4. Ivano Rajačić-Muža (Gornji kraj-Ladvić)
Pojedinačno klasično:
1. LEON BRNIĆ (Sv.Jakov)
2. Adrian Šipek (Sv.Jakov)
3. Filip Kajin (Vrh)
4. Roko Jukić (Istra Poreč)
 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se