Hrvatskoj zlato, 3 srebra i 5 bronci sa SP

Reprezentacija Hrvatske

Hrvatskoj zlato, 3 srebra i 5 bronci sa SP
Završene su i zadnje discipline na Svjetskom prvenstvu održanom u Francuskom Martiguesu od 14. do 18. rujna 2021.u na kojem su reprezentativci Hrvatske postigli odlične rezultate.

Malo je nedostajalo da uz Karla Šabana dobijemo još nekog svjetskog prvaka, ali to se nažalost nije ostvarilo.U finalu preciznog izbijanja (U23) Filip Klarić je dugo vodio protiv Tunižanina Rayena Hamdija, međutim u završnici je Tunužanin bio precizniji i s rezultatom 18:10 došao do zlatne medalje. Filip je osvojio srebrnu medalju i naslov svjetskog viceprvaka, što je sjajno postignuće, na kome mu čestitamo.U finalu preciznog izbijanja (U23) gledali smo sličan scenarij. Veći dio susreta Luka Gašpar je bio u vodstvu protiv Talijana Gabrielea Graziana te je do samog završetka pitanje pobjednika bilo je otvoreno. Luka je na kraju gađao bulina za naslov svjetskog prvaka, ali nažalost nije pogodio i Taalijan je pobijedio rezultatom 11:8. Srebrna medalja je i za Luku fantastičan rezultat koji zaslužuje čestitke.

Tako se Hrvatska boćarska reprezentacija, predvođena izbornikom U18 Čedom Vukelićem i izbornikom U23 Vjekoslavom Matetićem, vraća u domovinu sa ukupno 9 odličja: ZLATNOM, 3 srebrnim i 5 brončanim medaljama.

U kategoriji mlađi seniori (U-23) KARLO ŠABAN (Sv.Jakov-Jadranovo) osvojio je  naslov SVJETSKOG PRVAKA u "kraljevskoj" disciplini pojedinačno klasično,  Karlo je u paru s IVANOM ĆORIĆEM (Naklice,Omiš) osvojio i broncu u disciplini par klasično, a Luka Gašpar (Zrinjevac,Zagreb) srebro u preciznom izbijanju i broncu u brzinskom izbijanju.

U kategoriji juniora (U-18) imamo dva VICEPRVAKA svijeta: FILIP KLARIĆ (Sv.Jakov-Jadranovo) osvojio je srebro u disciplini precizno izbijanje, a LOVRO ŠIPEK (Sv.Jakov-Jadranovo) srebro u disciplini pojedinačno klasično, te broncu u štafetnom izbijanju s klupskim kolegom Filipom Klarićem.

Seniori MARINO MILIČEVIĆ (Biston, Baška Voda) u disciplini brzinskog izbijanja, te u disciplini mješovita štafeta RIA VOJKOVIĆ (Labin) i BRUNO KRALJIĆ (Istra Poreč) okitili su se brončanim odličjima.

Jedini reprezentativac koji se nije uspio okitio medaljom je mladi Žarko Jerčinović (Sv.Jakov-Jadranovo) u disciplini par klasično.

Pozivamo Vas sve da se pridružite i dočekate Hrvatsku reprezentaciju na dočeku koji je predviđen u večernjim satima, oko 19.30 na boćalištu BK Sv.Jakov u Jadranovu.

Boćarski savez PGŽ čestita svim reprezentativcima i njihovim izbornicima na ostvarenom uspjehu!!!