Hrvatskoj treće mjesto na Svjetskom mix kupu

Hrvatskoj treće mjesto na Svjetskom mix kupu

Hrvatska boćarska reprezentacija osvojila je treće mjesto na drugom Svjetskom mješovitom kupu održanom u francuskom Saint Vulbasu, te je tako ponovila rezultat iz prošle godine sa prvog Svjetskog mješovitog kupa.

Hrvatsku su predstavljali Žarko Jerčinović (Sveti Jakov), Marino Milićević (Biston), Nives Jelovica i Ria Vojković (obje Pula) predvođeni izbornikom muške seniorske reprezentacije Vjekoslavom Matetićem.

Na kupu je sudjelovalo 12 reprezentacija podijeljenih u tri grupe koje su se natjecale u mix krug, mix štafeti i mix preciznom izbijanju. Samo prvoplasirana ekipa u skupini ostvarila je plasman u polufinale.

Hrvatska je u grupi pobijedila Čile 4:2, a potom i Tursku istim rezultatom. U dvoboju s Čileom, Milićević i Vojković su postavili novi nacionalni rekord u mješovitoj štafeti s rezultatom 53/58.

Ždrijeb polufinala našoj je reprezentaciji dodijelio najjačeg mogućeg protivnika, domaćina Francusku. Francuska je bila bolja od Hrvatske s 4:2, dok je Slovenija u drugom polufinalu svladala Srbiju 6:0. U finalnom susretu reprezentacija Francuske je sa uvjerljivih 6:0 svladala branitelja naslova sa prvog igranog kupa, reprezentaciju Slovenije.

Treba spomenuti da je Francuska štafeta u dvoboju s Hrvatskom srušila svjetski rekord rezultatom 56/58. Naš reprezentativni dvojac Žarko Jerčinović i Nives Jelovica ostvarili su najbolji rezultat u disciplini krug na cijelom natjecanju sa vrhunskim rezultatom od 31 punta.

Na Svjetskom kupu Žarku Jerčinoviću dodijeljena je i zlatna medalja koju je osvojio na Svjetskom prvenstvu u Alžiru do 18 godina, gdje podjele nisu održane.

Jerčinović se nakon kup vraća kući, dok ostatak reprezentacije seli u Rumilly gdje se od 8. do 11. studenog održava Svjetsko prvenstvo za žene i mješovito.

U Rumillyju će im se pridružiti još Carrolina Bajrić i Nikol Belasić (obje Čavle-Škola boćanja), Ema Maršanić (Pula) i Marin Ćubela (Biston) te izbornik ženske reprezentacije Čedo Vukelić.
 
Rezultati Hrvatske reprezentacije na svjetskom mix-u:
1. utakmica u skupini: Hrvatska - Turska 4:2
Precizno:28:30
Krug: 26:20
Štafeta: 48/57:42/56
 
2. utakmica u skupini: Hrvatska - Čile 4:2
Precizno: 17:29
Krug: 21:20
Štafeta: 48/57:42/56
 
Polufinale: Hrvatska - Francuska 2:4
Precizno: 29:32
Krug: 31:23
Štafeta: 48/57:56/58

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se