Hrvatskoj 2.mjesto na 1.ABC Četveroboju u Kastvu

Reprezentacija Hrvatske - seniorke

Hrvatskoj 2.mjesto na 1.ABC Četveroboju u Kastvu
Hrvatske seniorske boćarske reprezentativke nisu uspjele osvojiti prvi ABC Četveroboj, koji se održao proteklog vikenda u novoj boćarskoj dvorani »Slavko Stanić« u Kastvu, a na kojem su osim Hrvatske sudjelovale reprezentacije Slovenije, Srbije i Crne Gore. U finalnom dvoboju Slovenija je bila bolja od Hrvatske 8:4.
– Odlična utakmica, bez obzira na poraz bilo je sjajnih rezultata i dobrih partija. Slovenke su s dobrom igrom isprovocirale preokret. Naravno da bi bilo ljepše pobijediti na otvaranju naše dvorane, ali nemamo za čime žaliti jer su igračice pružile stvarno dobru igru. Moram reći da je organizacija bila vrhunska, kao i vođenje turnira. Čestitke Boćarskom klubu Kastav na sjajno obavljenom poslu. Sve reprezentacije su odnijele doma dobre dojmove – rekao je Dean Klarić, pomoćnik izbornika ženske reprezentacije.
Izbornik Romano Grižančić za ovu je prigodu pozvao dvije boćarice Labina, Nives Jelovicu i Riju Vojković te tri igračice Čavle Škole boćanja, Iru Nimčević, Carrolinu Bajrić i Nikol Marelja Bošnjak.
-Reprezentacije Srbije i Crne Gore su bile nešto slabije od očekivanog. No, finalna utakmica je bila stvarno dobra, ali su nas pobjede koštale prve klasične igre. Organizacija BK Kastav bila je super, sve je bilo na vrhunskoj razini i ništa nam nije nedostajalo – rekla je najiskusnija hrvatska boćarica Nives Jelovica.
U prvom kolu Hrvatska je svladala Crnu Goru 12:0, dok je Slovenija bila bolja od Srbije 10:2. U drugom kolu hrvatske su boćarice a 10:2 pobijedile Srbiju, a Slovenija Crnu Goru 11:1.

Rezultati finala:
Slovenija – Hrvatska 8:4
Par (2:0): Volčina, Petrič – Bajrić, Marelja Bošnjak 5:4
Pojedinačno (2:0): Zule – Jelovica: 10:6
Štafetno izbijanje (0:2): Volčina, Petrič – Vojković, Bajrić 24/51:41/52
Bližanje i izbijanje u krug (2:0): Petrič – Vojković 23:22
Precizno izbijanje (0:2): Marc – Jelovica 15:18
Brzinsko izbijanje (2:0): Volčina – Vojković 34/43:33/41

Poredak:
Slovenija 9
Hrvatska 6
Srbija 3