Hrvatski boćari ostvarili vrhunske rezultate u Monte Carlu

Hrvatski boćari ostvarili vrhunske rezultate u Monte Carlu

Hrvatski boćarski reprezentativci ostvarili su sjajan uspjeh na tradicionalnom međunarodnom turniru Denis Ravera koji se od 21.-23.10. 2022.  održao u Monte Carlu.

Na turniru je sudjelovalo 14 reprezentacija, koje su snage odmjeravale u tri discipline – paru klasično, preciznom i štafetnom izbijanju te u četiri kategorije - U-15, U-18, U-23 i žene.

Hrvatska i Francuska dvije su najuspješnije reprezentacije s jednakim brojem prvih i drugih mjesta, no odluka organizatora je bila da su ipak Francuzi prvi.

Ema Maršanić (Čavle ŠB) i Ria Vojković (Pula) osvojile su prvo mjesto u konkurenciji parova nakon što su u finalu pobijedile švicarski par 13:6.

Vojković je u precizno izbijanju osvojila srebro, dok hrvatske boćarice nisu prošle kvalifikacije u štafeti. Adrian Šipek (Sveti Jakov-Jadranovo) i Luka Tus (Drivenik) završili su srebrni u parovima kategorije U-15, nakon što su u finalu izgubili 9:7 od Francuza, koji su pogodili balin za prvo mjesto. Adrian Šipek zlato je osvojio u preciznom izbijanju, dok su u štafeti osvojili 2.mjesto. Lovro Šipek i Filip Klarić (Sveti Jakov Jadranovo) osvojili su dva prva mjesta u konkurenciji U-18, u parovima i štafeti, dok Klarić nije prošao kvalifikacije u preciznom izbijanju.

Karlo Šaban (Sveti Jakov Jadranovo) i Duje Pirić (Naklice) poraženi su u parovima u četvrtfinalu od Francuza, u štafeti također nisu prošli u krug za osvajanje medalja, ali je Pirić osvojio srebro u preciznom izbijanju.

Bila je ovo sjajna priprema hrvatskih reprezentativaca, koje su vodili izbornici Čedo Vukelić (U-15 i U-18), Dražen Puniš (U-23) i direktor svih selekcija Vjekoslav Matetić, a koje ovaj tjedan očekuje Svjetsko prvenstvo u konkurenciji U-18 i U-23 u Francuskoj u gradu Montbrison.

  Izvor: https://www.sportcom.hr

 


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se