Hrvatska reprezentacija osvojila međunarodni Božićni turnir

SLAVLJE HRVATSKIH REPREZENTATIVACA

Hrvatska reprezentacija osvojila međunarodni Božićni turnir

Juniorska reprezentacija Hrvatske osvojila je međunarodni boćarski turnir „Božić 2021." održanom prošlog vikenda u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci u organizaciji Boćarskog saveza grada Rijeke, Boćarskog saveza Primorsko - goranske županije i Hrvatskog boćarskog saveza.
Na turniru su sudjelovale reprezentacije: Francuske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske te selekcija Primorsko - goranske županije. Ekipu su sačinjavali četiri juniora (U18) i dvije mlađe seniorke (U23).

 

Otvorenju turnira nazočili su podpredsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ Miljenko Butković, te potpredsjednik Ivan Sušanj, predsjednica Boćarskog saveza grada Rijeke Renata Ševerdija te pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković Svi uzvanici svojim kratkim obraćanjem poželjeli su dobrodošlicu ekipama u Rijeku i na ovaj turnir. „Boćanje je sport ovoga našega kraja i sveprisutno je u našim životima. Od onih dječjih uspomena koje imamo na naše noniće koji su boćali pa sve do vremena kada sami odemo u penziju pa boćamo. Želim vam puno uspjeha na ovom turniru i da prenosite dalje sve ljepote ovog sporta u kojem uživate", rekao je Ivanković prilikom otvorenja turnira.

 

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe u kojima su, po sistemu svaki sa svakim, odigrali tri susreta. Grupu A sačinjavale su ekipe Francuska, Crna gora i selekcija PGŽ, a kao prvoplasirana ekipa u finale se plasirala Francuska. Grupu B sačinjavale su ekipe Hrvatske, Slovenije i Srbije a plasman u finale ostvarila je ekipa Hrvatske.

U samom finalu reprezentacija Hrvatske pobijedila je reprezentaciju Francuske rezultatom 10:6. U dvoboju za treće mjesto Crna Gora je pobijedila Sloveniju rezultatom 12:4, dok je peto mjesto osvojila selekcija P-G županije pobijedivši Srbiju 15:1.


U štafetnom izbijanju ponajbolji su bili francuski reprezentativci Matthieu Vercher i Bastien Paradis s dva odlična ostvarena rezultata pogodivši 54 od 60 izbačenih boća ti 51/60. U brzinskom izbijanju ponajbolji rezultat turnira ostvario Matthieu Vercher 44/50 dok je u preciznom izbijanju najbolji rezultat ostvario Matija Valenčić s 19 punata. Kod mlađih seniorki najviše se istaknula Pauline Gouilloud u preciznom izbijanju gdje je ostvarila dva odlična rezultata od 28 i 27 punata.


Najboljim igračem turnira proglašen je Žarko Jerčinović, najboljom igračicom Pauline Gouilloud (FRA) dok je najbolji brzinac Matthieu Vercher (FRA).

Pehare svakoj ekipi dodijelila je predsjednica BS grada Rijeke Renata Ševerdija dok je pehare najboljim pojedincima i prelazni pehar pobjednicima turnira uručila glavna tajnica ZS PGŽ gđa. Katja Luketić.

 

Turnir su kroz dva dana sudili nacionalni suci Nives Jelovica, Dario Juričić, Slobodan Marelja Bošnjak i sudac Leon Petz dok je voditelj turnira bio Dino Blečić.

 

REZULTATI:

GRUPA A

GRUPA B

FINALE i utakmice za 3. i 5. mjesto

 

KONAČNI POREDAK:

1. HRVATSKA

2. FRANCUSKA

3. CRNA GORA

4. SLOVENIJA

5. selekcija PGŽ

6. SRBIJA 

 

Slike s Božićnog turnira možete preuzeti OVDJE