Hrvatska pobjednik 17.izdanja juniorskog turnira Božić 2022.

HRVATSKA U-18 reprezentacija

Hrvatska pobjednik 17.izdanja juniorskog turnira Božić 2022.

Juniorska reprezentacija Hrvatske osvojila je međunarodni boćarski turnir „Božić 2022." održanom od 17.-18.12.2022. u Boćarskom domu Podvežica u Rijeci u organizaciji Boćarskog saveza grada Rijeke i Boćarskog saveza Primorsko - goranske županije te Hrvatskog boćarskog saveza.
Na turniru su sudjelovale reprezentacije: Francuske, Slovenije, Srbije, Crne Gore, Hrvatske te selekcija Primorsko - goranske županije.

Otvorenju turnira nazočili su pročelnik Odjela gradske uprave za sport i tehničku kulturu Zdravko Ivanković, predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić,  predstavnik Hrvatskog boćarskog saveza Loris Matković, predsjednik Boćarskog saveza PGŽ Miljenko Butković  i predsjednica Boćarskog saveza grada Rijeke Renata Ševerdija. Svi uzvanici, u svojim kratkim obraćanjem sudionicima turnira, poželjeli su dobrodošlicu ekipama u Rijeku i na turnir. 

Ekipe su bile podijeljene u dvije grupe u kojima su, po sistemu svaki sa svakim, odigrali tri susreta. Grupu A sačinjavale su ekipe Francuska, Slovenija i selekcija PGŽ, a kao prvoplasirana ekipa u finale i borbu za 1.mjesto plasirala se Francuska. Drugoplasirana Slovenija igrala je utakmicu za 3.mjesto dok je trećeplasirana selekcija PGŽ igrala utakmicu za 5.mjesto.

Grupu B sačinjavale su ekipe Hrvatske, Crne Gore i Srbije, a plasman u finale ostvarila je ekipa Hrvatske. Hrvatska je s dvije pobjede i neriješenim rezultatom osvojila 4 boda sa zbrojem punata svih disciplina 24:8 (+16)  i prvo mjestu u grupi dok je s istim učinkom ali slabijim konačnim zbrojem bodova svih disciplina (20:12 / +8) drugoplasirana bila Crna Gora. Treće mjesto zauzela je reprezentacija Srbije.

U samom finalu reprezentacija Hrvatske pobijedila je reprezentaciju Francuske rezultatom 10:6. U dvoboju za treće mjesto Crna Gora je igrala neriješeno sa Slovenijom 8:8, a zbroj malih punti u susretu odlučio je tko će osvojiti 3. mjesto. Tako je Crna Gora imala zbroj malih punata 165 naspram 152 Slovenije i osvojila 3. mjesto dok je 5. mjesto osvojila selekcija P-G županije pobijedivši Srbiju 13:3.

Najboljim igračem turnira proglašen je Žarko Jerčinović dok je najbolji brzinac Gracija Stjepčević (CRG).

Pehare  i nagrade uručili su predsjednica BS grada Rijeke Renata Ševerdija i predsjednik Boćarskog saveza ŽPGŽ Miljenko Butković. 

Turnir su kroz dva dana sudili nacionalni suci Nives Jelovica, Davor Jelovica i Nenad Juričić te suci Leon Petz i Ivica Pribanić dok je voditelj turnira bio Dino Blečić.

REZULTATI:

GRUPA A

GRUPA B

FINALNI SUSRETI

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se