Hrvatska osvojila 7. međunarodni turnir "Žene u akciji"

Reprezentacija Hrvatske

Hrvatska osvojila 7. međunarodni turnir

U Beograd u Zemunu, Srbija od 19. – 21. kolovoza 2022. godine održan je međunarodni turnir „Žene u akciji" na kojem su nastupile reprezentacije Slovenije, Turske, Hrvatske, Srbije te ekipe BK Čavle ŠB i Triglav (Slo).

Hrvatska ženska seniorska reprezentacija u sastavu Nikol Marelja-Bošnjak (Čavle ŠB), Nives Jelovica i Ria Vojković (obje Nova Veruda) predvođene izbornikom Deanom Klarićem, nakon tri dana natjecanja, najbolja je reprezentacija u konkurenciji 8 ekipa na 7. izdanju međunarodnog turnira „Žene u akciji". U pojedinačnim disciplinama Jelovica je osvojila 1.mjesto u preciznom izbijanju rezultatom 18+17=35, a Vojković je osvojila 1.mjesto u brzinskom izbijanju rezultatom (34/41) dok su u paru Jelovica i Marelja-Bošnjak osvojile 2.mjesto.

Za ekipu Čavle ŠB nastupile su Carrolina Bajrić, Wendy Vukelić i Dorotea Maršanić, te zauzele ukupno 6.mjesto. Bajrić je osvojila 3.mjesto u preciznom izbijanju rezultatima 20+13=33, dok su u paru Čavjanke osvojile 5.mjesto. Čavle ŠB nije nastupala u brzinskom izbijanju.

Turnir je odlična priprema za nadolazeće europsko prvenstvo koje će se održati u Ljubljani, Slovenija od 31. kolovoza do 4. rujna 2022. godine.


Prije odlaska na turnir u Beograd, od 16. do 18. kolovoza 2022.godine u Vukovaru na terenima boćarskog kluba Mitnica u sklopu Sportsko – rekreacijskog centra Lijeva bara održale su se pripreme ženske seniorske te juniorske m/ž reprezentacije pod vodstvom izbornika Deana Klarića. Na pripremama su sudjelovale već prije spomenute Nikol Marelja- Bošnjak, Wendy Vukelić, Nives Jelovica i Ria Vojković, te juniorke Dora Fućak i Ema Maršanić (Čavle ŠB) i juniori Filip Klarić i Lovro Šipek (Sv.Jakov-Jadranovo) koji su se pripremali za odlazak na turnir mješovitih štafeta koji se 21.kolovoza 2022. održavao u Švicarskoj.

 

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se