Hrvatska najbolja na petoboju u Grudama

Hrvatska najbolja na petoboju u Grudama

Hrvatska seniorska muška boćarska reprezentacija pobjednik je tradicionalnog petoboja, kojemu je ove godine bila domaćin BIH. Petoboj, koji nosi imena dva preminula funkcionera FIB-e, francuza A. Lagier Bruna te našeg Aleksandra Anzura, odigrao se u Grudama.

Izbornik seniorske reprezentacije Vjekoslav Matetić u susjednu je zemlju poveo petoricu igrača: trojac iz aktualnog prvaka države "Bistona" Marina Milićevića, Peru Ćubelu i Marina Ćubelu, boćara "Sv. Jakova" Karla Šabana, te igrača "Naklica" Duju Pirića. Pomoćnik Matetiću na ovom natjecanju bio je proslavljeni Valter Ivančić.

Natjecanje se je odvijalo od petka 16.09. do nedjelje 18.09. Na petoboju su uz našu reprezentaciju nastupile i reprezentacije Srbije, BiH, Crne Gore, te najveći konkurent za pobjednika turnira – reprezentacija Slovenije.

Naša izabrana vrsta ubilježila je sve četiri pobjede te zasluženo obranila naslov pobjednika. Svakako vrijedi spomenuti da je Matetić na ovom natjecanju dao priliku još uvijek mlađim seniorima (U23), mladićima koji imaju 22 godine, Šabanu i Piriću. Time su obojica debitirala u seniorskom dresu reprezentacije, te u potpunosti opravdali izbornikova očekivanja. Pirić je u dvoboju za pobjednika turnira protiv reprezentacije Slovenije bio posebno raspoložen, pa je nakon pobjede u paru s Perom Ćubelom, slavio presudnu pobjedu u preciznom izbijanju protiv nekadašnjeg igrača "Vargona" Dejana Tonejca rezultatom 30:23.

Najuspješniji naš igrač bio je također nekadašnji igrač "Vargona" Marino Milićević, koji je ostvario deset pobjeda u deset igranih disciplina. Svakako vrijedi istaknuti njegov rezultat u brzinskom izbijanju protiv Crne Gore gdje je Marino odpucao bez promašaja 49/49, dok su na istom susretu on i njegov klupski suigrač Marin Ćubela pogodili i najbolji rezultat turnira u štafetnom izbijanju pogodivši 57 boća od 59 izbačenih.

REZULTATI:

1. kolo:
Hrvatska-Crna gora 12:2
Slovenija-Srbija 14:0
2. kolo:
BIH-Hrvatska 0:14
Crna Gora-Srbija 8:6

3. kolo:
Slovenija-Crna Gora 8:6
BIH-Srbija 10:4

4. kolo:
Hrvatska-Srbija 12:2
BIH-Slovenija 6:8

5. kolo:
BiH-Crna Gora 8:6
Slovenija-Hrvatska 6:8

POREDAK:

  1. Hrvatska
  2. Slovenija
  3. Bosna i Hercegovina
  4. Crna Gora
  5. Srbija

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se