Hrvatska juniorska reprezentacija osvojila 4. Alpe Adria Cup

Hrvatska juniorska reprezentacija osvojila 4. Alpe Adria Cup

Hrvatska juniorska boćarska reprezentacija osvojila je 4. Alpe Adria Cup, međunarodni ekipni turnir koji se 2. i 3. travnja 2022. održao u Kastvu, u Boćarskom domu „Slavko Stanić" u organizaciji Hrvatskog boćarskog saveza i Boćarskog kluba „Kastav". 

Članovi juniorske reprezentacije u sastavu: Lovro Šipek i Filip Klarić („Sveti Jakov", Jadranovo), Žarko Jerčinović („Drivenik", Općina Vinodolska), Ivan Načinović i Matija Valenčić („Vargon", Rijeka) i Matija Jakir („Biston", Baška voda) s izbornikom Čedom Vukelić te Vjekoslavom Matetićem, osvojili su 1.mjesto.

U 1.kolu, koje se igralo u jutarnjem terminu 02. travnja., reprezentacija Hrvatske pobijedila je selekciju F.V.G.Veneto rezultatom 10:2 dok su reprezentativci Slovenije bili bolji od selekcije Istarske županije 8:4.

Nakon odigranih susreta 1.kola uslijedila je ceremonija otvaranja međunarodnog turnira, a sam turnir svečano je otvorio predsjednik BK "Kastav" Davor Zubović.

Istoga dana, u poslijepodnevnim satima, odigrali su se susreti 2.kola gdje su juniori Hrvatske bili uspješni i protiv selekcije Istarske županije rezultatom 8:4, a Slovenija je slavila nad selekcijom F.V.G.Veneto rezultatom 8:4.

Odluka o pobjedniku turnira odigrala se u 3. kolu odigranog u nedjelju 03. travnja, kada se reprezentacija Hrvatske susrela s reprezentacijom Slovenije, a naši mladi juniori bili su uspješniji rezultatom 10:2 i time 3.put zaredom osvojili Alpe Adria turnir, dok je selekcija Istarske županije pobijedila selekciju F.V.G.Veneto 7:5 i tako zauzela 3.mjesto.

Predsjednik HBS-a Denis Peršić uručio je pehare pobjednicima i zahvalu BK "Kastav" i Gradu Kastvu za uspješnu organizaciju, a pehar za najboljeg brzinca i najboljeg igrača turnira osvojio je hrvatski reprezentativac Filip Klarić.


Izvješća sa susreta:

1.kolo

2.kolo

3.kolo


KONAČNI REDOSLJED
Ig P N I + - Bod
Poen
razl.
HRVATSKA 3 3 0 0 28 8 9 20
SLOVENIJA 3 2 0 1 18 18 6 0
ISTARSKA ŽUP. 3 1 0 2 15 21 3 -6
FVG VENETO 3 0 0 3 11 25 0 -14


Suci natjecanja bili su nacionalni suci Dragan Vlaše i Sandro Abram te sudac Simon Ujčić dok je voditelj natjecanja bio Dino Blečić.


NAJBOLJI REZULTATI PO DISCIPLINAMA

BRZINSKO IZBIJANJE

FILIP KLARIĆ (HRV)

44/48

PRECIZNO IZBIJANJE

IVAN NAČINOVIĆ (HRV)

20

ŠTAFETNO IZBIJANJE

ŽARKO JERČINOVIĆ - FILIP KLARIĆ (HRV)

47/56

KRUG

LOVRO ŠIPEK (HRV)

24

ANŽE MOLIČNIK (SLO)

  

Dosadašnji osvajači turnira:

2018. Milje (Muggia), Italija: 1. FVG Veneto, 2. Slovenija, 3. Hrvatska, 4. Istra

2019. Poreč, Hrvatska: 1. Hrvatska, 2. Slovenija, 3. Istra, 4. FVG Veneto.

2020. - turnir nije održan

2021. Izola, Slovenija: 1. Hrvatska, 2. Slovenija, 3. Istra, 4. FVG Veneto.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se