Hrvatska boćarska reprezentacija otputovala na SP u turski Mersin

Hrvatska boćarska reprezentacija otputovala na SP u turski Mersin

Hrvatska seniorska boćarska reprezentacija otputovala je u turski Mersin gdje će se od utorka 1. studenog pa do subote 5. studenog održati Svjetsko prvenstvo za seniore. Izbornik Vjekoslav Matetić za put u Tursku pozvao je Karla Šabana (Sveti Jakov), Marina Milićevića te braću Peru i Marina Ćubelu (svi Biston), a desna ruka mu je trener Valter Ivančić. Nažalost u sastavu hrvatske reprezentacije neće biti Brune Kraljića (Istra Poreč) koji je zbog privatnih razloga bio primoran otkazati nastup praktički u posljednji trenutak. Kraljić je trebao nastupiti u štafetnom izbijanju zajedno s Milićevićem.

Što se tiče disciplina, Milićević će nastupiti u brzinskom izbijanju te u štafeti s Marinom Ćubelom, Pero Ćubela pucat će precizno i igrati bližanje i izbijanje u krug, dok će u paru nastupiti zlatni sa netom završene Svjetske smotre kategorije U-23 Karlo Šaban i Marin Ćubela. Jedina dvojba je pojedinačno klasično, a odluku o tome naš stručni stožer donijeti će na licu mjesta jer ima više mogućnosti. 

Prvenstvo u Mersinu biti će po drugi put zajedničko u volo boćanju za seniore i raffa boćanju za seniorke i seniore (1. put bilo je davne 2009 godine u Bevagni, Italija), a na kojem će nastupiti više od 200 boćarica i boćara iz 35 zemalja.

Pod vodstvom izbornika Ante Jurjevića hrvatsku raffa reprezentaciju činiti će juniorska svjetska prvakinja u preciznom izbijanju Ana Juginović (Naklice, Omiš), Luka Žure i Tonći Jerić (Gorčina, Omiš).

Vođa hrvatskog izaslanstva u Mersinu je predsjednik Hrvatskog boćarskog saveza Denis Peršić, a na prvenstvu će suditi i naši međunarodni suci Boris i Oliver Nadenić. 

Vremenska zona Mersina je dva sata ranije od Hrvatske.

Stream na linku: 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se