Hrastenica dočekala trofejne boćarice i boćare

Hrastenica dočekala trofejne boćarice i boćare

Hrvatske boćarice i boćari vratili su se sa Svjetskog prvenstva koji se održavao u talijanskom gradu Alassio.

U Boćarskom domu Hrastenica upriličen je svečani doček reprezentaciji koja je na smotri najboljih na svijetu ostvarila itekako zapažene rezultate.

Ria Vojković i Marin Ćubela osvojili su zlato u mješovitom paru, Ria Vojković i Carrolina Bajrić osvojile su srebro u štafetnom izbijanju, Carrolina Bajrić i Nikol Marelja osvojile su srebro u paru, Pero Ćubela bio je srebrni u disciplini pojedinačno klasično, a u paru s Marinom Miličevićem osvojio je broncu.

Naravno, ne treba zaboraviti pritom niti Nives Jelovicu, najtrofejnija hrvatska boćarica svih vremena, u disciplini pojedinačno klasično došla je do četvrtfinala, u preciznom izbijanju zauzela je deveto mjesto, a samo malo sreće je nedostajalo da i ona nastavi svoj blistav rezultatski niz na velikim natjecanjima.

No, zato ga je nastavila Carrolina Bajrić, koja je uz Nikol Marelju-Bošnjak i bila najveća zvijezda dočeka, a Hrastenica je dom njihovog kluba Škola boćanja Čavle i upravo u tom boćarskom domu iskovane su njihove svjetske medalje. "Jako sam sretna i u isto vrijeme sam malo tužna jer je tako malo falilo do zlata. Mislim da je ovo još jedna motivacija za dalje, za daljnji rad te da smo svima pokazale zube i da im zaista možemo konkurirati na svjetskom nivou. Bilo je još suza, teško mi je bilo kad sam završila par jer sam imala pet minuta da se sredim prije nastupa u štafeti. Ušla sam uplakana u trku, ali na kraju je ispalo ok. I u štafeti je falila ta jedna boća, je li to radi svih mojih emocija ili nedovoljne koncentracije, ne znam. Uza sve to dobro i loše opet smo tu blizu najboljima i nadam se da ćemo dogodine osvojiti zlato." – rekla je Carrolina Bajrić još uvijek sa suzama u očima dirnuta dočekom. 

Suigračica Carroilne u paru ali i u klubu, Nikol Marelja-Bošnjak, debitirala je na Svjetskom prvenstvu i osvojila srebro, što je vrhunski rezultat. No, žal za zlatom je još uvijek prisutan jer je toliko malo nedostajalo. „Doživljaji su slegli, žal je ostao jer tek sad smo postale svjesne koliko je to bilo blizu. Mi smo jako ponosne, biti viceprvak svijeta nije mala stvar i to se ne postiže svaki dan."

Boćarice i boćari dočekani uz cvijeće, baš  onako kako i dolikuje, nisu izostali niti pjenušac i torta i uz veliku podršku okupljenih prijatelja, članova obitelji, sumještana... 

Izvor: sportcom.hr / novilist.hr

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se