Hrastenica dočekala svoje svjetske prvakinje

Hrastenica dočekala svoje svjetske prvakinje

U Boćarskom domu Hrastenica upriličen je svečani doček reprezentativkama Hrvatske, prvakinjama svijeta, koje su se vratile s netom završenog svjetskog prvenstva održanom u francuskom gradu Rumillyu od 08. - 11.11.2023., dvostrukoj svjetskoj prvakinji Carrolini Bajrić i Nikol Belasić ujedno i igračice BK Čavle ŠB. Dočekane su vatrometom i bakljama, cvijećem, nisu izostali niti pjenušac i torta, a sve uz veliku podršku okupljenih suigračica iz kluba, prijatelja, članova obitelji, sumještana, općine Čavle.

Bajrić i Belasić osvojile su prvo svjetsko zlato u povijesti hrvatskog ženskog boćanja u disciplini par klasično dok je još jedno prvo povijesno zlato u disciplini štafetno izbijanje Bajrić osvojila u paru s Riom Vojković (ŽBK Pula).

– Još uvijek nemam osjećaj što sam i kako napravila. Išla sam s ciljem pozlatiti srebra s prijašnjih svjetskih prvenstava. Hvala Bogu, ostvarilo se. I neka je. Znala sam da možemo uspjeti, ali vodila sam se time »ako je suđeno, tako će i biti, ako ne, idemo dalje«. Ne mogu biti ponosnija. Ovo je vrhunski rezultat, nastupila sam u dvije discipline i u obje osvojila zlato. Stvarno, to nisam zamišljala niti u najluđim snovima – kaže Carrolina Bajrić.

Svoje dojmove sa svjetsko prvenstva iskazala je i Nikol: - Uh, teško je naći riječi, ali lijep je osjećaj biti svjetska prvakinja i vrlo sam zadovoljna. Zapravo, to je jedna nagrada za 13 godina rada, truda, znoja, treninga, svega što sam uložila u boće. Ovo je kruna svega toga. Imam ja doma medalja, ali ovo je stvarno najviša stepenica s obzirom na to da boćanje nije olimpijski sport. Više od toga ne može. Očekivale smo medalju, to nam je bio cilj. Znale smo da možemo. Igrale smo finale Carrolina i ja također prije dvije godine u Alassiju na Svjetskom prvenstvu. Izgubile smo za jednu boću… Dvije godine mi se vrti u glavi kako se to dogodilo. Sada smo uspjele sve to riješiti u svoju korist. Stvarno smo cijelo prvenstvo odigrale besprijekorno. Svi su nam čestitali na tome.

Vjekoslav Matetić, direktor reprezentacija te Čedo Vukelić, izbornik ženske boćarske reprezentacije, priželjkivali su komplet odličja, a na kraju je Hrvatska osvojila dva zlata, srebro i dvije bronce te po prvi put postala najboljom nacijom svijeta -  prava boćarska velesila. 

Izvor: www.novilist.hr

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se