Gornji kraj-Ladvić i Lovran osigurali nastup u 1.HBL-sjever

BK Gornji kraj-Ladvić - novi prvoligaš u sezoni 2021./2022.

Gornji kraj-Ladvić i Lovran osigurali nastup u 1.HBL-sjever
Nakon što su osvojili naslov prvaka 3.HBL-Istra-Primorje, BK Gornji kraj-Ladvić pobijedio je i u dvije kvalifikacijske utakmice te će u sezoni 2021./2022. igrati u 1.HBL-sjever.
Protivnik u kvalifikacijama za popunu 1.HBL-sjever bila im je ekipa Ante Starčević iz Zagreba. Prvu utakmicu kvalifikacija odigrali su 03.srpnja.2021. na svojem boćalištu u Ladviću te slavili pobjedom od 15:9, dok su u uzvratu, koji se odigrao ove subote 10.srpnja.2021. u Zagrebu, slavili rezultatom 18:6.
Nastup u 1.HBL-sjever povijesni je uspjeh BK Gornji kraj-Ladvić ujedno i najljepša zahvala svima koji su pridonijeli izgradnji nove dvorane u Ladvićima.
ZAPISNIK s 1.utakmice kvalifikacija: BK Gornji kraj-Ladvić - BK Ante Starćević
ZAPISNIK s 2.utakmice kvalifikacija: BK Ante Starčević - BK Gornji kraj-Ladvić
BK Lovran također je kroz dvije utakmice kvalifikacija osigurao ostanak u 2.HBL-sjever odnosno u novoj sezoni 2021./2022. naziv lige se mijenja u 1.HBL-sjever, pobijedivši oba puta BK Neptun iz Josipovca. U prvoj utakmici koja se održala 03.srpnja 2021. u Josipovcu slavili su rezultatom 14:10 dok su u uzvratu, koji se odigrao dana 10.srpnja 2021. na boćalištu u Lovranu, bili uspješniji i slavili rezultatom 19:5.
ZAPISNIK s 1.utakmice: BK Neptun - BK Lovran
ZAPISNIK s 2.utakmice: BK Lovran - BK Neptun

Tako će u 1.HBL-sjever u sezoni 2021./2022. našu županiju predstavljati 7 klubova: Kukuljanovo, Sv.Jakov-Jadranovo, Sv.Rok-Klana, Podhum, Sloga, Lovran, Gornji kraj-Ladvić a uz njih klubovi iz ostalih županija su: Sv.Luka-Josipovac (Osječko-Baranjska županija), te dva kluba iz Istre - Labin i Funtana.
 
Završen je i posljednji susret doigravanja za popunu SUPER HBL te su, za sezonu 2021./2022., pravo nastupa u SUPER HBL osigurali sljedeći klubovi:
Biston (Baška Voda), Vargon (Rijeka), Istra Poreč, Pula, Zrinjevac (Zagreb), Pazin, Metković, Sokol Orbico (Dugopolje), Marinići i Otok (Sinj).

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se