Europsko prvenstvo za žene

Europsko prvenstvo za žene

Hrvatska ženska boćarska reprezentacija danas je otputovala u Ljubljanu na europsko prvenstvo. Tokom današnjeg dana, na rasporedu su treninzi reprezentacija te ždrijeb natjecanja.

Ovo je prvo natjecanje za izbornika Deana Klarića ovog tipa, dok je ove godine već uspješno odradio Mediteranske i Svjetske igre gdje su osvojene jedna zlatna te dvije srebrne medalje. No, pred Klarićem je Europsko prvenstvo svakako kruna ovogodišnje sezone na izborničkom mjestu, a nadamo se da će i tu njegove izabranice biti uspješne. Nakon nekoliko obavljenih ciklusa priprema, te turnira po Hrvatskoj, Sloveniji, Francuskoj i Srbiji, izbornik je odlučio svoje povjerenje dati Carrolini Bajrić i Nikol Marelji-Bošnjak iz Čavle ŠB, te Rii Vojković i Nives Jelovici koje su boćarski klub Labin u ovom prijelaznom roku zamijenile za BK Novu Verudu.

Bajrić će se natjecati u tri discipline i to u preciznom izbijanju, pojedinačnom klasičnom te u štafetnom izbijanju zajedno sa Vojković. Vojković će uz spomenutu štafetu, našu državu predstavljati još i u brzinskom izbijanju. Jelovica će braniti europsko zlato osvojeno u disciplini par klasično sa Tanjom Grubišom, ali će joj partnerica ovaj put bit Marelja Bošnjak. Uz par, Jelovica će nastupiti još i u disciplini bližanja i izbijanja u krug, disciplini koja se vraća na velika natjecanja jer je nije bilo u program na zadnjem svjetskom prvenstvu. Izborniku Klariću desna ruka na ovom prvenstvu biti će Čedo Vukelić.

Na prvenstvu će nastupiti 11 reprezentacija te ukupno 40 igračica. Konkurencija na ovom natjecanju je očekivano moćna, jer sve reprezentacije dolaze u iznimno jakim sastavima. Jedino je malo iznenađenje da u sastavu Francuske reprezentacije nema osmerostruke prvakinje Europe Barbare Barthet. Ona ujedno i vodi na ljestvici najuspješnijih igračica na natjecanjima starog kontinenta ispred Talijanke Caterine Vanturini i Francuskinje Melanie Fabry koje u svojoj kolekciji imaju tri osvojena zlata. Na visokom četvrtom mjestu smjestila se je naša reprezentativka Nives Jelovica s osvojene dvije zlatne i dvije srebrne medalje na europskim prvenstvima. Uz već spomenuto zlato u parovima 2017. godine, Jelovica je još osvojila najsjajniju medalju na prvom prvenstvu Europe također u Sloveniji 2011. godine u disciplini pojedinačno klasično. Srebrne medalje osvajala je u disciplini pojedinačno klasično 2015. godine, te u brzinskom izbijanju 2011. godine. Slast osvajanja medalje na europskom prvenstvu od reprezentativki koje putuju u Ljubljanu osjetila je još i Carrolina Bajrić, koja je bila dva put brončana, u disciplini krug 2017. godine te zajedno sa svojom sestrom Virginiom 2015. u štafetnom izbijanju. Za Riu Vojković će ovo biti drugo europsko prvenstvo jer je debitirala 2017. godine, dok će debitantski nastup na ovom natjecanju imati Nikol Marelja Bošnjak.

Natjecanje će se odvijati od četvrtka 01.09. pa do subote 03.09., kada su na rasporedu susreti za podjelu medalja u svim disciplinama.

Prijenos uživo putem youtube kanala vršiti će HEGY TV i KOSCI TV.

https://www.facebook.com/hegytv/

https://www.facebook.com/KosciTV/


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se