EP u Grudama – 2. dan natjecanja

P.Ćubela

EP u Grudama – 2. dan natjecanja

Hrvatski reprezentativci plasirali su se u pet od mogućih šest četvrtfinala na Europskom prvenstvu koje se od srijede do subote, 4. do 7. listopada 2023. održava u Grudama (BiH).

Marinu Milićeviću u brzinskom izbijanju i Peri Ćubeli u bližanju i izbijanju u krug, koji su plasman među osam najboljih osigurali prvoga dana prvenstva, u srijedu, u četvrtak su se pridružili Luka Gašpar u disciplini pojedinačno klasično, Marin Ćubela i Karlo Šaban u parovima, te Marino Milićević i Marin Ćubela u štafetnom izbijanju. Ujedno su u tim disciplinama naši najbolji boćari za Hrvatsku osigurali plasman na Svjetsko prvenstvo koje će se sljedeće godine (2024.) održati u francuskom Saint Vulbasu.

Gašpar je u drugom kolu pojedinačnog natjecanja po skupinama, u izravnom susretu za plasman u četvrtfinale očekivano sa sigurnih 13:5 pobijedio Mađara Adamu Kasu, te ga u petak od 19.30 sati očekuje nastup u četvrtfinalu, a svoga će suparnika doznati također u petak nakon repasaža koji počinje u 10.30 sati.

M.Ćubela i Šaban su u četvrtak ostvarili još dvije pobjede u natjecanju po skupinama u parovima, nad nizozemskim parom 13:0 i njemačkim parom 9:3. Aktualnim svjetskim prvacima će u petak od 17.30 sati u ogledu za osvajanje najmanje brončane medalje biti Andy Garcia i Nicholas Laugier iz Monaka.

Milićević i Marin Ćubela su se plasirali među osam najboljih štafeta, ali su, jednako kao i na prošlogodišnjem SP-u u turskom Mersinu, zaustavljeni u četvrtfinalu, te su u toj disciplini ostali bez odličja. Premda je hrvatska štafeta u četvrtfinalu uspjela prijeći granicu od 50 pogodaka, odnosno ostvarila rezultat od 51/60 to je bilo premalo da bi bila konkurentna aktualnim svjetskim prvacima i rekorderima, Francuzima Alexandreu Chiratu i Fredericu Marsensu koji su ostvarili fantastičan rezultat 58/59.

Joško Buterin, nažalost, neće po dobru pamtiti svoje debi u seniorskom reprezentativnom dresu na jednom velikom međunarodnom natjecanju. Buterin se u preciznom izbijanju iz kvalifikacija nije uspio plasirati u četvrtfinale, već je sa ukupno 21 puntom u dvije kvalifikacijske serije (6+15) završio natjecanje na 11. mjestu, a Hrvatska u toj disciplini sljedeće godine neće imati svog predstavnika na SP. Premda je Joško u drugoj kvalifikacijskoj seriji imao osmi rezultat serije, za njega je kobna bila loša prva serija u kojoj je ostvario svega šest punata jer je očito trema premjernog nastupa na samom otvaranju Eura učinila svoje.

Pored Gašpara pojedinačno, te Marina Ćubele i Šabana u parovima, u petak nastup u četvrtfinalu očekuje Milićevića u brzinskom izbijanju kojem će od 12.30 sati suparnik biti aktualni svjetski viceprvak i jedan od aktualnih svjetskih rekordera, Talijan Stefano Pegoraro, te Pero Ćubela u krugovima kojem će 19.30 sati suparnik biti Portugalac Virgilie Machado.

LIVE PRIJENOS - KOSCI TV

SATNICA NATJECANJA

Rezultati:

PRECIZNO IZBIJANJE

BRZINSKO IZBIJANJE

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

PAROVI

POJEDINAČNO KLASIČNO

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se