EP u Grudama – 1. dan natjecanja

EP u Grudama – 1. dan natjecanja

Plasmane u dva četvrtfinala izborili su hrvatski reprezentativci prvoga dana Europskog prvenstva Grudama (BiH), Marino Milićević u brzinskom izbijanju i Pero Ćubela u bližanju i izbijanju u krug.

Prvi je plasman među osam najboljih u brzinskom izbijanju ostvario Milićević koji je ujedno time i prvi u toj disciplini osigurao nastup hrvatskog predstavnika na Svjetskom prvenstvu sljedeće godine u francuskom Saint Vulbasu. Marino je u kvalifikacijskoj seriji sa 44 pogotka iz 49 izbačaja ostvario četvrti rezultat serije, a najbolji su s identičnim rezultatima 48(49) bili su Crnogorac Gracija Stjepčević i Francuz Alexandre Chirat. U četvrtfinalu koje je na programu u petak od 12 sati Milićević će za suparnika imati Talijana Stefana Pegorara koji je u kvalifikacijama ostvario rezultat 43(49).

Pero Ćubela je u prvom kolu natjecanja po skupinama u bližanju i izbijanju u krug lako savladao Turčina Askera Alia Recepa 28:14, a potom znatno teže i Slovenca Tadeja Premrua 25:23 nakon dva dodatna bacanja nakon što je temeljni dio igre nakon osam krugova završio neodlučeno 22:22. I Pero će u četvrtfinalu nastupiti u petak od 19.30 sati, a suparnike tek očekuje.

Aktualni svjetski prvaci u parovima Marin Ćubela i Karlo Šaban na najbolji su mogući način demonstrirali svoju kvalitetu pobijedivši u prvom susretu natjecanja po skupinama s maksimalnih 13:0 Švicarce Stephana Caprara i Roberta Fontanu. Ćubela i Šaban će u drugom kolu u četvrtak od 14,30 sati igrati sa Nizozemcima Vincentom Hebetsom i Benom Ranrynom.

Luka Gašpar je u prvom kolu natjecanja po skupinama discipline pojedinačno klasično sa 11:4 pobijedio Srbima Srđana Butorca, te će u četvrtak već od 8 sati u drugom susretu za izravan plasman u četvrtfinale igrati sa Mađarom Adamom Kasom.

Joško Buterin u svom debitantskom nastupu na EP nije briljirao. U prvoj kvalifikacijskoj seriji preciznog izbijanja je ostvario skroman rezultat od svega šest punata i trenutno zauzima 12. mjesto u konkurenciji 17 boćara. Portugalac Virgilie Machado i Turčin Gorkhan Celik, koji trenutno dijele osmo mjesto, posljednje koje vodi u četvrtfinale, su u prvoj seriji ostvarivali rezultate od po 16 punata. Najbolji je u prvoj kvalifikacijskoj seriji bio nekadašnji europski prvak Talijan Luigi Grattapaglia sa 29 punata. Druga kvalifikacijska serija preciznog izbijanja na rasporedu je u četvrtak od 11.30 sati.

LIVE PRIJENOS - www.youtube.com/watch?v=uHb0NGlOdVA - KOSCI TV

Rezultati:

PRECIZNO IZBIJANJE

BRZINSKO IZBIJANJE

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

PAROVI

POJEDINAČNO KLASIČNO

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se