EP: Pero Ćubela osvojio naslov prvaka Europe

Pero Ćubela - prvak Europe u discipl. krug

EP:  Pero Ćubela osvojio naslov prvaka Europe

Hrvatska boćarska reprezentacija se, sa netom završenog Europskog seniorskog prvenstva iz Gruda (BiH) koje se održavalo od 4. - 7. listopada 2023., vraća s jednim zlatom te po jednim srebrom i broncom.

Na najvišu stepenicu pobjedničkog postolja popeo se PERO ĆUBELA (Biston) u disciplini bližanje i izbijanje u krug. Nakon šta je Pero osvojio zlatno odličje u istoj disciplini na prošlogodišnjem Svjetskom prvenstvu, titulu najboljeg uzima i na ovogodišnjem EP. U finalu je rezultatom 23:20 bio bolji od talijanskog predstavnika G.Graziana.

Karlo Šaban (Sv.Jakov-Jadranovo) i Marin Ćubela (Biston) osvojili su srebrnu medalju u disciplini par klasično dok su zlato uzeli Francuzi Belay-Molager koji su u finalu slavili rezultatom 5:7.

Luka Gašpar (Zrinjevac) osvojio je brončanu medalju u disciplini pojedinačno klasično, a prvakom Europe postao je Slovenac Jure Kozjek.

Bez medalja s EP-a vraćaju se Marino Milićević (Biston) koji je zauzeo 5. mjesto u disciplini brzinsko izbijanje a isto mjesto zauzeo je i u štafetnom izbijanju skupa s partnerom M.Ćubelom, te Joško Buterin (Pula) koji je zauzeo 11. mjesto u preciznom izbijanju. U sve tri prije navedene discipline naslove su osvojili francuski predstavnici – A.Chirat u brzinskom izbijanju, A.Chirat-F.Marsens u štafetnom izbijanju te S.Leiva Marcon u preciznom izbijanju.

Čestitke igračima i stručnom stožeru, izborniku V.Matetiću te pomoćnicima T.Kolobariću i M.Dodigu na novim medaljama.

Najuspješnija reprezentacija na ovom prvenstvu je reprezentacija Francuske sa osvojena četiri naslova Europskog prvaka – par klasično, precizno, brzinsko i štafetno izbijanje. Po jedno zlato osvojile su reprezentacija Slovenija - pojedinačno klasično, te Hrvatska – bližanje i izbijanje u krug. 

Prema vrijednosti osvojenih medalja u volo boćanju, u konkurenciji 17 zemalja, Hrvatska je zauzela četvrto mjesto.


Učinak hrvatske volo reprezentacije na EP-u u BiH:

Zlato Pero Ćubela (Biston) - bližanje i izbijanje u krug

Srebro Marin Ćubela (Biston) i Karlo Šaban (Sveti Jakov) – par klasično

Bronca Luka Gašpar  (Zrinjevac) - pojedinačno klasično

5.mjesto Marino Milićević (Biston) - brzinsko izbijanje

5.mjesto Marin Ćubela i Marino Milićević (oba Biston) - štafetno izbijanje

11. mjesto Joško Buterin (Pula) - precizno izbijanje

KONAČNI REDOSLIJED PO DISCIPLINAMA

Kompletni rezultati:

BLIŽANJE I IZBIJANJE U KRUG

PAR KLASIČNO

POJEDINAČNO KLASIČNO

BRZINSKO IZBIJANJE

ŠTAFETNO IZBIJANJE

PRECIZNO IZBIJANJE



 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se