Ema Maršanić postavila državni rekord U15 i U18 u preciznom izb.

Ema Maršanić postavila državni rekord U15 i U18 u preciznom izb.

Ema Maršanić, nova igračica Ženskog boćarskog kluba Pula, na završnici WABL (Women´s Adriatic Bocce League) čiji je domaćin bio Beograd, postavila je novi državni rekord u preciznom izbijanju u kadetskoj i juniorskoj kategoriji. Ona je u svom debitantskom nastupu u novom klubu odmah pokazala da će biti veliko pojačanje aktualnih državnih prvakinja, kada je u preciznom izbijanju ostvarila rezultat od 28 punata. 

ŽBK Pula svoj plasman na završnicu WABL izborile su osvajanjem prvog mjesta na kvalifikacijskom turniru koji je bio održan u Puli. I naše viceprvakinje, boćarski klub Čavle ŠB, su se takmičile u ovom natjecanju, no one nisu uspjele izborit završnicu na kvalifikacijskom turniru koji su igrale u Ljubljani.

U polufinalu su identične pobjede od po 12:8 slavile Pula protiv Postojne, te Novi Beograd protiv Krima. Tako su se u finalu susrele prvakinje Hrvatske Pula protiv domaćina i prvakinja Srbije Novi Beograd. Konačni rezultat glasi uvjerljivih 16:4 za Pulu, no rezultat je možda i previsok s obzirom da na terenu nije bila tolika razlika u kvaliteti, jer je par disciplina završilo pobjedom Pule sa zadnjim boćama.

Najuspješnije u redovima Pule očekivano su bile Ema Maršanić, Ria Vojković i Nives Jelovica i sve su ostvarile identičan rezultatski uspjeh gdje su u dva susreta ubilježile po pet pobjeda i jedan poraz u šest igranih disciplina.

Predstojećeg vikenda slijedi još jedan boćarski advent za žensko boćanje, također u Beogradu. Od petka pa do nedjelje, pet ekipa borit će se za titulu europskog klupskog prvaka u ženskom boćanju. Uz našeg prvaka Pulu, nastupaju prvakinje Slovenije Krim, prvakinje Italije Buttrio, prvakinje Francuske te najtrofejniji klub ovog natjecanja St. Vulbas te prvakinje Srbije ekipa Novog Beograda. 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se