Ema Maršanić najuspješnija juniorka prvenstva Hrvatske

Ema Maršanić najuspješnija juniorka prvenstva Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske za juniorke, koje je na Podvežici okupilo 20 mladih boćarica iz pet hrvatskih klubova otvorio je u ime HBS-a Vjekoslav Matetić, direktor svih hrvatskih reprezentativnih boćarskih selekcija. Na otvoreno prvenstvo Hrvatske pristigle su, nažalost, samo natjecateljice iz dviju županija, PGŽ-e i Istarske županije. Iz ŽBK Pula stigle su dvije igračice, dok su preostale boćarice pristigle iz klubova: Čavle ŠB, Kastav, Križišće i Drenova-Rijeka.

U ime organizatora, Boćarskog saveza PGŽ-a, uspješne riječke dane na jogu poželio je predsjednik Saveza Miljenko Butković, poručivši sudionicama da je njihova domaća zadaća za budućnost brinuti se o magnoliji, prigodnom poklonu kojeg je za sve sudionice juniorskog PH osigurala tvrtka „Hrvatske šume" d.o.o., ali i boćarski rasti kako bi iz ove generacije stasale nove buduće reprezentativke i postale prave nasljednice Nives Jelovice.

Dubravko Konjuh iz Upravnog odjela za odgoj, obrazovanje, kulturu, sport i mlade pozdravio je sudionice u ime Grada Rijeke, dok je ispred Zajednice sportova PGŽ-a dobrodošlicu svima poželjela glavna tajnica Katja Luketić.

Natjecanje se odvijalo kroz tri dana, od 30.08-01.09.2023. i šest igranih disciplina.

Dora Fućak i Lorna Žagar, igračice BK Čavle ŠB, juniorske su prvakinje Hrvatske u disciplini par klasično. U finalu su pobijedile najveće iznenađenje natjecanja, Marinu Klarić i Lorenu Čolić članice ekipe Kastva. Treće mjesto osvojile su Ema Maršanić i Ana Stančić iz ŽBK Pula. Četvrto mjesto pripalo je Dorotei Margan i Wendy Vukelić iz BK Čavle ŠB. Nagrade najboljima podijelio je predsjednik BS PGŽ-e Miljenko Butković.

Ema Maršanić i Ana Stančić (Pula) juniorske su prvakinje Hrvatske u štafetnom izbijanju s rezultatom od 29 pogođenih boća. Srebrna medalja pripala je Dori Fućak i Lorni Žagar (Čavle ŠB). Treće mjesto osvojile su Dorotea Margan i Wendy Vukelić (Čavle ŠB), a četvrte su Ema Jerčinović i Klara Širola (Kastav).

Medalje i pehare podijelila je Carrolina Bajrić, aktualna europska prvakinja u pojedinačnom.

Ana Stančić (Pula) osvojila je naslov juniorske prvakinje Hrvatske u disciplini precizno izbijanje. U odličnom finalu bila je bolja od svoje nove klupske suigračice Eme Maršanić rezultatom 18:11. Zanimljivo je da je ovo juniorsko finale bila repriza prošlogodišnjeg finala prvenstva Hrvatske ali u seniorskoj konkurenciji, gdje je tada slavila Maršanić. Brončane medalje pripale su igračicama Čavle ŠB - trećeplasirana je Dorotea Margan dok je četvrto mjesto pripalo Dori Fućak, koja je imala uvjerljivo najbolje dvije serije u kvalifikacijama. Najbolji rezultat natjecanja ostvarila je Maršanić koja je u četvrtfinalu ostvarila 22 punta.

Medalje i pehare najboljima podijelila je izbornica Hrvatske juniorske ženske reprezentacije Nives Jelovica.  

Ema Maršanić (Pula) juniorska je prvakinje Hrvatske u disciplini bližanje i izbijanje krug. U finalu je bila bolja rezultatom 20:15 od Dorotee Margan (Čavle ŠB). Treće mjesto osvojila je Dora Fućak (Čavle ŠB), a četvrta je Klara Širola (Kastav).

Pehare i medalje uručio je Dean Klarić, član UO-a BS PGŽ-e.

Wendy Vukelić (Čavle ŠB) juniorska je prvakinje Hrvatske u pojedinačnom klasičnom. Wendy je u četvrtfinalu pobijedila protivnicu Anu Stančić (Pula), u polufinalu Emu Maršanić (Pula), a u finalu klupsku suigračicu Doru Fućak. U dvoboju za treće mjesto slavila je Ema Maršanić (Pula) protiv nekadašnje suigračice Dorotee Margan (Čavle ŠB).
Pehare i medalje podijelio je Dean Klarić, voditelj i trener BK Čavle ŠB.

Zadnjom igranom disciplinom završilo je državno prvenstvo za juniorke. U disciplini brzinsko izbijanje do naslova je došla igračica Ema Maršanić (Pula), dok je srebrno odličje pripalo Dori Fućak (Čavle ŠB). Trećeplasirana je završila Ana Stančić (Pula), dok medalja za četvrto mjesto nije podijeljena jer su natjecanju pristupile samo tri igračice.

Medalje i pehar podijelila je Ira Nimčević, reprezentativka Hrvatske ženske seniorske vrste.

Najbolja igračica državnog prvenstva je Ema Maršanić sa osvojene tri titule državne prvakinje. Uz tri zlata, osvojila je i jedno srebro, te dvije bronce dok je najučinkovitiji klub, po vrijednosti medalja, ŽBK Pula sa četiri titule državnih prvakinja, jednim srebrom te tri brončane medalje.

Voditelj natjecanja bio je Davor Jelovica – nacionalni sudac, a na prvenstvu su sudili nacionalni sudac Lucijan Srdoč i sutkinja Renata Abram.

Ova internet stranica koristi kolačiće (tzv. cookies) za pružanje boljeg korisničkog iskustva i funkcionalnosti. Saznaj više