Ekipa Kastva pobjednik zimske lige u Kastvu

Ekipa Kastav

Ekipa Kastva pobjednik zimske lige u Kastvu

Nakon gotovo četiri mjeseca, sa pauzom od mjesec dana zbog zauzetosti boćarske dvorane zbog održavanja maškara, završena je "Zimska liga Kastav". U ligi su se natjecale 24 ekipe koje su bile raspoređene u dvije skupine. Iz svake skupine prvih osam plasiranih ekipa izborilo plasman u osminufinala gdje se zatim po „knock-out„ sistemu odigravalo do samog kraja natjecanja. Ukupno je odigrano čak 148 susreta nakon kojih se dobilo najbolje.

Pobjednički pehar podignula je ekipa „Kastav" u sastavu: Rajko Turak, Kristijan Mulac, Simon Ujčić, Nives Jelovica, Davor Jelovica i Robert Zorić. Oni su u finalu sa 7:1 pobijedili ekipu Solo jahača, koja je tako nakon osvajanja turnira četvorki u Poreču ostvarila još jedan zapažen rezultat. U finalu je zaista viđena odlična utakmica ali igrači koji su nastupali za Kastav pokazali su se boljim te je pehar pobjednika ostao „doma".

Presudan trenutak u finalu dogodio se u pojedinačnom klasičnom, u susretu između Lovra Šipeka koji je igrao za ekipu „Solo Jahači" i Nives Jelovice koja je igrala za ekipu „Kastav". U predzadnjem bacanju, kod vodstva Šipeka od 8:6, Jelovica uspijeva pogoditi sve četiri Šipekove boće uz dva karo pogotka te poravnava rezultat na 8:8. U dodatnoj butadi s istekom vremena, nakon dvije lošije koštane boće, Nives pogađa balina za podjelu bodova, a uz pobjedu „Kastva" u trojci, ekipa „Kastav" povela je s rezultatom 3:1 i stvorila veliku prednost prije odigravanja posljednjih disciplina odnosno dva para klasično. Ni tada igrači „Kastva" nisu spuštali u nižu brzinu, te su odličnom igrom došli do još dvije pobjede i u parovima i time uzeli osvojili titulu. Ekipa „Kastav" tako je završila zimsku ligu kao jedina neporažena ekipa lige, sa samo dva neriješena susreta u 15 odigranih.

Treće mjesto pripalo je ekipi „Dalmati" koji su nakon pripetavanja pobijedili ekipu „Zagon". Iako se činilo da će do trećeg mjesta doći ekipa „Zagon", nakon što su dobili trojku i pojedinačno te poveli sa 4:0, s time se nisu složili „Dalmati", te su najprije dobili dva para klasično da bi zatim i kroz raspucavanje bili bolji od „Zagona".

Predsjednik BK „Kastav" Davor Zubović podijelio je navedenim ekipama nagrade za ostvarene rezultate. Također je dodijelio je i pehar za najuspješnijeg igrača zimske lige Davoru Jelovici (Kastav) koji je u 28 odigranih susreta upisao samo jedan poraz, te pehar za najboljeg igrača završnog dana igraču „Kastva", Kristijanu Mulcu, koji je ostvario sve četiri pobjede uz odličnu igru.

Koliko je zimska liga bila kvalitetna dovoljno govori podatak da je nastupilo nekoliko super ligaških igrača: Marino Milićević (BK „Biston") igrao je za ekipu „Konoba Portić", Paulo Flego (BK „Vargon") za ekipu „60+", Matija Valenčić (BK „Vargon") za ekipu „Škalnica", Lovro Šipek (BK „Sv.Jakov") za „Solo Jahače", Adrian Šipek (BK „Sv. Jakov") za ekipu „Zagon", Davor Jelovica (BK „Pula") za ekipu „Kastav", Damir Laginja (BK „Ilirska Bistrica") za ekipu „Lovran", Dean Klarić (BK „Orlek Oro Met Pivka") za ekipu „Podhum". Bilo bi ih zasigurno i više, no propozicije natjecanja su bile takve da je u svakoj ekipi mogao nastupiti maksimalno jedan super ligaški igrač.

Izvješće sa susreta - polufinale i FINALE

Izvješće sa susreta - četvrtfinale

Rezultati odigranih susreta od osminefinala do finala i konačni poredak



Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se