Dva finala za hrvatske boćare, Karlo i Lovro nadomak svjetskog trona!

Dva finala za hrvatske boćare, Karlo i Lovro nadomak svjetskog trona!
Četvrti dan Svjetskog prvenstva u boćanju donio je mnoštvo uzbuđenja koja su se nizala kao na tekućoj vrpci. Bilo je svega u 10 disciplina koliko ih se ukupno igra na ovom natjecanju, a ono najvažnije je da su reprezentativci Hrvatske osigurali medalje u  čak 9 disciplina, a bez postolja su ostali samo u parovima (U18). 
Nastupe u subotnjem finalu osigurali su Karlo Šaban u disciplini pojedinačno klasično (U23) i Lovro Šipek u istoj disciplini (U18), što znači da već sada imaju najmanje srebrnu medalju.
Do finala mogu još i Marino Milićević u seniorskom brzincu zatim Filip Klarić u preciznom izbijanju (U18) i Luka Gašpar u preciznom izbijanju (U23). Svi oni u subotu najprije imaju polufinalne oglede, a nadamo se nakon toga i one za naslov svjetskog prvaka.  

Kronologija 4. dana SP po disciplinama:

Pojedinačno klasično (U18):
- Bio je to ludi dan za Lovru Šipeka, uvjereni smo da će ga dugo pamtiti. Počeo je loše, u skupini je poražen od Slovenca Jake Štremfela s visokih 2:13, pa je morao u doigravanje za prolaz u polufinale. Tu nije imao problema, uvjerljivo je s 13:1 pobijedio predstavnika Turske Ekincija. U polufinalu je protiv Talijana Falconierija počeo odlično, poveo je 9:2, no onda je malo pomalo Talijan počeo smanjivati Lovrinu prednost, da bi došao u vodstvo 9:10. Lovro je izjednačio na 10:10, a onda je u zadnjoj butadi Talijan u izbijanju počistio sve osim Lovrinih triju boća te je tako Lovro pobijedio 13:10. U finalu će igrati protiv Slovenca Jake Štremfela, što je prigoda da mu uzvrati za poraz u skupini.

Pojedinačno klasično (U23):
- Odlične dvije partije odigrao je Karlo Šaban. U četvrtfinalu je nadigrao reprezentativca Srbije Dejana Kovačevića 13:2, a onda u polufinalu i Slovenca Gašpera Povha 13:3. Karlova igra na prvenstvu je zaista impresivna, u četiri dosadašnja susreta njegovi protivnici su napravili svi zajedno samo 6 punata. U finalu će Karlo igrati protiv Francuza Romaina Garniera.

Mješovita štafeta (seniori):
- Ria Vojković i Bruno Kraljić istrčali su još jednu odličnu trku, pogodili su 50 boća od 58 izbačaja, međutim finale im je izmaklo za jednu boću. Talijanski par Serena Traversa i Emanuele Ferrero pogodili su 51/59 i plasirali se u završnu trku za svjetski naslov. Imalo je stručno vodstvo naše reprezentacije primjedbe na suđenje, Talijanima nije suđeno nekoliko spornih situacija (guma, prijestup), ali one nisu uvažene. Ostaje žal za propuštenim finalom, ali Ria i Bruno mogu biti ponosni na svoj nastup u Martiguesu i osvajanje brončane medalje. 

Brzinsko štafetno izbijanje (U18):
- Lovro Šipek i Filip Klarić nisu se uspjeli plasirati u finale štafete. Izgubili su od Talijana Golfetta i Falconierija u utrci koja je imala dosta neobičan tijek. Naši su počeli odlično, nakon polovice utrke imali su čak 4 boće prednosti pred Talijanima, a onda je uslijedila potpuna dekoncentracija i u zadnje dvije i pol minute promašili su za njih nevjerojatnih 8 boća. Talijani su to iskoristili i na kraju su rezultatom 52/61:47/58 pobijedili naše reprezentativce. Dojam je kako su Lovro i Filip ispustili finale iz ruku i morat će se zadovoljiti brončanom medaljom.

Brzinsko izbijanje (seniori):
- Marino Milićević je u četvrtfinalu popbjedio je Švicarca Patricka Alcraza. Rezultat 41/50 govori da je Marino čuvao snagu za sutrašnje polufinale u kojem će za protivnika imati Francuza Abelfa.

Brzinsko izbijanje (U23):
- Luka Gašpar nije se uspio plasirati u finale brzinca, u utrci koja je bila nalik onoj juniorske štafete. Luka je dobro počeo, na polovici je bio izjednačen s Talijanom Stefanom Alivertijem, obojica su imala rezultat 22/26, a onda je počeo promašivati i potpuno izgubio ritam trke. na kraju je Aliverti pobijedoi rezultatom 45/50:35/46. Luka je na koncu osvojio brončanu medalju, što je svakako veliki uspjeh.

Parovi klasično (U18):
- Ovo je jedina disciplina u kojoj Hrvatska nije došla do medalje. Lovro Šipek i Žarko Jerčinović su najprije u skupini poraženi od para Slovenije, a onda su izgubili i u repasažu od para. Na kraju su zauzeli 5. mjesto nakon pobjede protiv Monaka 13:5.

Parovi klasično (U23):
- Karlo Šaban i Ivan Ćorić su u polufinalnom susretu protiv Talijana Solignona i Zoie također ispustili već praktički dobiven plasman u finale. imali su vodstvo od 7:4 u zadnjih 10 minuta, a onda su im Talijani napravili nevjerojatnih 6 punata u jednoj butadi i preokrenuli na 7:10. U zadnje dvije butade nije više bilo mogućnosti za preokret i na kraju su Talijani pobijedili (9:10).

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se