Državno prvenstvo za juniore u Poreču

Državno prvenstvo za juniore u Poreču

Od četvrtka 19.08. pa do nedjelje 22.08., u Poreču će se odigrati državno prvenstvo za juniore. Oni će se natjecati u svih šest disciplina. Ukupno je po pred prijavama prijavljeno 30 boćara, koji će se boriti za 24 medalje.

Većina natjecanja odvijati će se na boćalištu na Gradskom kupalištu i u boćarskoj dvorani Veli Jože, domu Istre Poreč. Za prva kola u disciplinama krug i pojedinačno, uz dva navedena boćališta, koristiti će se i boćalište Mate Balote i Špadića.
Svakog dana natjecanja započinju u 8:30 sati. Prve osvajače medalja dobit ćemo u subotu u 17:45, kada bi trebalo biti finale u disciplini štafetnog izbijanje. Svečano otvaranje prvenstva predviđeno je da se odradi prvog dana natjecanja u večernjim satima.
 
Iz naše županije na natjecanju nastupiti će 13 juniora. Najviše se očekuje od potencijalnih reprezentativaca iz ekipe Sv. Jakov-Jadranovo Filipa Klarića, Lovra Šipeka i Žarka Jerčinovića. Iz istog kluba na ovom natjecanju nastupiti će i Lovrov brat Adrian. Najbrojnija momčad na prvenstvu je momčad Vargona, čije će boje branit Karlo Vukelić, Ivan Šokić, David Petz, braća Fran i Karlo Jakominić, Ivan Načinović te Matija Valenčić. Na natjecanju će nastupiti i Darijo Beganović (BK Liganj) i Niko Žiganto (BK Poljane). 
 
Juniore u rujnu očekuje svjetsko prvenstvo, tako da će ovo natjecanje možda biti i presudno koje će igrače izbornik juniorske reprezentacije Čedo Vukelić povesti sa sobom na natjecanje u Francusku.