Dobar početak naših boćara na Svjetskom prvenstvu

HR reprezentacija na SP U18, U23 i seniori/ke

Dobar početak naših boćara na Svjetskom prvenstvu
Jučer je u Martiguesu u Francuskoj započelo Svjetsko prvenstvo u boćanju, odigrane su kvalifikacije u nekoliko disciplina, a naši su reprezentativci postigli dobre rezultate.
Juniorska štafeta (U18) Lovro Šipek i Filip Klarić nakon prve trke prednatjecanja zauzima treće mjesto iza Talijana i Francuza, pogodili su 41 boću od 58 izbačaja, no rezultat u ovoj fazi natjecanja nije najvažniji, bitan je plasman za prolaz. Uz to trčali su na gumenoj podlozi slično tepihu koja je uzrokovala dosta problema, a ne na pijesku, pa se nakon prilagodbe na podlogu očekuje kako će biti još bolji i ući u borbu za medalje.
Najzaposleniji jučer je bio Luka Gašpar (U23) koji je najprije u brzinskom izbijanju u prvoj trci pogodio 38 boća od 47 izbačaja i trenutno zauzima 5. mjesto u toj disciplini. Bolji rezultat postigao je u preciznom izbijanju, s postignutih 20 punata je u vrhu poretka.
Zadnji su na jog u kvalifikacijama mješovite štafete (seniori) izašli Ria Vojković i Bruno Kraljić. Bili su odlični, izjednačili su hrvatski rekord s 51 pogođenih boća od 57 izbačenih i također nagovijestili da su kandidati za osvajanje medalje.

Danas na terene izlaze i ostali naši reprezentativci, na rasporedu su kvalifikacije u svim disciplinama:
Par klasično – razigravanje po skupinama U18 - Žarko Jerčinović i Lovro Šipek i U23 - Karlo Šaban i Ivan Čorić
Štafeta U18 – 2. serija kvalifikacija
Pojedinačno klasično – razigravanje po skupinama U18 - Lovro Šipek i U23 - Karlo Šaban
2. krug kvalifikacija u preciznom izbijanju U18 - Filip Klarić i U23 - Luka Gašpar
2. krug kvalifikacija u disciplini mješovita štafeta - Ria Vojković / Bruno Kraljić
2. krug kvalifikacija u disciplini brzinskog izbijanja U23 - Luka Gašpar
1. krug kvalifikacija u disciplini brzinskog izbijanja za seniore - Marino Milićević

SP - live stream - Youtube.com 
SP - live stream - Dailymotion.com

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se