Davoru Jelovici naslov županije u pojedinačnom

Davor Jelovica - prvak županije-pojedinačno klasično 2019

Davoru Jelovici naslov županije u pojedinačnom

Na prvom ovogodišnjem prvenstvu županije za seniore prijavilo se je samo deset natjecatelja. Riječ je o disciplini pojedinačno klasično. Natjecanje po skupinama odvijalo se u petak 04.10.2019., a poluzavršnica i završnica bila je na rasporedu u ponedjeljak 07.10.2019.

U boćarskom domu Podvežica natjecanju je pristupilo šest igrača sa riječkog prstena te četiri igrača sa Grobnika, koji su svojim plasmanima na izlučnim natjecanjima izborili plasman na prvenstvo županije u ovoj disciplini. Sa područja Liburnije kao i sa područja Primorja i otoci nije se pojavio niti jedan natjecatelj.

Natjecatelji su bili raspoređeni u dvije skupine sa po pet igrača. U prvoj skupini, kao prvoplasirani, skupinu je prošao Rajko Čabrijan. Radi o igraču "Škalnice" koja nastupa u 3. županijskoj ligi, no znamo da je Rajko prijašnjih godina nosio dres drugoligaša "Sloge" i "Podhuma". Tim plasmanom je ostvario povijesni uspjeh za BK Škalnicu, jer će taj klub po prvi puta imati predstavnika na prvenstvu Hrvatske. Uz njega, polufinale je izborio i igrač "Podhuma", Saša Ban. Saša je do presudne pobjede došao u prvom susretu na natjecanju, gdje je rezultatski zaostatak od 2:10 protiv klupskog suigrača Damira Cetine pretvorio u svoju pobjedu od 13:12. Cetina je imao prednost pred zadnju butadu od 12:10, no loše bacanje i promašaj balina za pobjedu, značilo je da je Ban došao u puno povoljniju situaciju za prolazak skupine.

U drugoj skupini, sa tri pobjede kao prvoplasirani iz skupine prošao je kapetan "Vargona" Davor Jelovica. U trećem i najzanimljivijem susretu u skupini, Jelovica je za protivnika imao igrača "Sloge" Stevana Uzelca, te je ubilježio pobjedu od 13:7. Prolazak u polufinale izborio je kroz repasaž i Uzelac pobjedom protiv igrača "Krenovca" Toni Linića sa tijesnih 10:9.

Završnica natjecanje odigrala se je u ponedjeljak u boćarskom domu na Hrastenici. U polufinalnom susretu susreli su se Rajko Čabrijan i domaći igrač Stevan Uzelac. Uzelac je već za 25 minuta igre ekspresno došao do vodstva od 12:0. Uslijedio je promašaj za pobjedu, te je nakon toga Čabrijan počeo pomalo podizati nivo svoje igre. No dalje od 5 punata nije išlo, pa je Čabrijan svom nekadašnjem klupskom suigraču morao čestitati na ulasku u finale. Drugi polufinalni susret se nije igrao, s obzirom da Saša Ban nije došao na poluzavršnicu, te je Jelovica bez borbe izborio finale. U finalnom susretu viđena je zanimljiva i kvalitetna igra oba dva igrača. Jelovica je kontrolirao rezultat tijekom cijelog finala, te imao vodstvo od 8:2. U bacanju nakon toga, Jelovica loše odigrava butadu te se Uzelac sa četiri punta približava na 8:6. No Jelovica više ne radi pogreške već  preostale četiri butade odigrava kvalitetno, te dolazi do pobjede od 13:7. Pobjedom Jelovica postaje prvak županije u disciplini pojedinačno klasično, a ovaj naslov osvajao je, sad već možemo reći, davne 2002., 2003. i 2008. godine.

Natjecanje je sudio i vodio nacionalni sudac Hamoslav Prelc. Medalje najboljima uručila je Nives Jelovica, tajnica BS PGŽ.

Prvenstvo Hrvatske izborila su četvorica prvoplasiranih, dakle Jelovica, Uzelac, Čabrijan i Ban. Međutim, Saša Ban je odustao od nastupa, pa će njegovo mjesto upotpuniti petoplasirani Toni Linić. Državno prvenstvo u ovoj disciplini odigrat će se 12.10., a domaćin je Buzet. Za razigravanje po skupinama koristi će se dvorane u Kozarima i u Pazinu, dok je nastavak natjecanja u Kozarima. Ždrijeb natjecanja na PH biti će izvršen danas 09.10.2019. u popodnevnim satima, te ćemo ga objaviti na našim stranicama kada nam bude dostavljen.

POJEDINAČNO KLASIČNO - konačni redoslijed 2019