Čavle ŠB vratila se s bodom s gostovanja u Labinu

Prvi susret finala doigravanja Hrvatske ženske boćarske lige (HŽBL), koji je u nedjelju 16. svibnja 2021. odigran u labinskom gradskom boćalištu između BK Labin i BK Čavle ŠB, završio je neriješenim rezultatom 12:12.

Nakon početnih 4:4 ekipa Čavle ŠB stvorila je prednost od 10:6 dobivši oba precizna, izbijanje i valjanje, te štafetno izbijanje te su bile bliže ukupnoj pobjedi. U završnoj fazi igara trojka Čavle ŠB vrlo brzo je osvojila novih dva punata te je ukupan rezultat glasio 12:6. Na preostala tri terena vodila se neizvjesna borba sve do 15 min pred kraj kada su Labinjanke uspjele stvoriti rezultatsku prednost i u konačnici uzeti svih šest preostalih punata te je konačni rezultat glasio 12:12.

Odgovor na pitanje tko će osvojiti državnu titulu stoga bi mogli dobiti u drugom dvoboju finala koji se u subotu, 22. svibnja od 10 sati igra u riječkom boćarskom centru na Podvežici. Završi li i drugi susret neodlučeno, onda će se u nedjelju 23. svibnja, također na Podvežici od 10 sati igrati treći susret. Bude li treći susret završen remijem prvakinje će se dobiti kroz dodatnu igru-pripetavanje u kojem po tri boćarice svakog kluba bližaju po jednu boću u krug, dok po tri boćarice izbijaju balina.