Čavle ŠB viceprvakinje Hrvatske

Čavle ŠB

Čavle ŠB viceprvakinje Hrvatske

Boćarice Čavle ŠB nisu uspjele u svom naumu, da nakon dvije godine vrate u svoje vitrine trofej za najbolju žensku ekipu u državi. U drugom finalnom susretu doigravanja HŽBL, koji je u subotu 22.05.2021. godine odigran na riječkoj Podvežici, boćarice Labina slavile su pobjedom od 17:7 te tako treću godinu za redom osvojile titulu državnih prvakinja.

 

Otvaranje utakmice bilo je očekivano i napeto. Minimalnu prednost nakon prve faze igara ostvarile su boćarice Labina te povele 5:3. Od domaćih igračica uspješna je bila trojka minimalnom pobjedom od 10:9, dok je Nimčević odigrala neriješeno u disciplini pojedinačno sa Klanjac. Prednost gošći je nakon tri pobjede u tehničkim disciplinama narasla na velikih 11:3, što je značilo da domaće boćarice ne smiju izgubiti niti jednu od preostalih pet disciplina koje su još bile na rasporedu. Pobjedom u štafetnom izbijanju Bajrić i Nimčević su zadržale „živu" utakmicu uoči zadnje faze igara, te ekipi produžile nadu da se sa fantastičnim izvedbama u zadnjoj fazi, može oko vrata objesiti zlatna medalja. No to se ipak nije dogodilo. Braniteljice naslova su i u tim igrama pokazale da su bile spremnije za pritisak koji nosi ovakva utakmica te su u svoju korist od 6:2 završile i posljednju fazu susreta te na kraju slavile sa uvjerljivom pobjedom od 17:7.

 

Ekipa Čavle ŠB sada još više može žaliti za propuštenom šansom u prvoj utakmici finala doigravanja HŽBL-e koja se igrala u Labinu, kamo su odabranice trenera Deana Klarića imale odličnu situaciju da pobijede u toj utakmici, a koja je na kraju završila neriješeno. Jer u slučaju da su Labin napustile s pobjedom, imale bi i nakon ovog poraza pravo na popravni odmah sljedeći dan, u nedjelju.

 

U svakom slučaju, boćarice sa Hrastenice zaslužuju čestitke na osvojenom naslovu viceprvakinja države. Zanimljivo je to da su u ovoj sezoni Čavle ŠB i Labin igrali međusobno četiri utakmice. Dvije pobjede slavile su naše predstavnice, jedna utakmica završila je neriješeno, a kobnim se pokazao prvi poraz od Labina koji je Labinjankama bio dovoljan za osvajanje četvrte titule prvakinja.

 

Najuspješnija igračica u redovima Čavle ŠB kroz ova dva finalna dvoboja je kapetanica Carrolina Bajrić ubilježivši pet pobjeda u šest igranih disciplina. Nakon nje, stopostotan učinak ostvarila je najiskusnija igračica, Marina Svetić, koja je ostala neporažena u trima odigranim trojkama. Sa osvojenih 5 od 12 mogućih bodova, kao treća igračica finalne serije pokazala se Ira Nimčević.

 

Ostaje žal da u našu županiju nije u ovim proteklim godinama došao pehar za najbolju ekipu, jer su boćarice Čavle ŠB izgubile već treće uzastopno finale, dok su boćari Vargona izgubili dva finala u zadnje dvije sezone.

 

Medalje i pehare dodijelili su predsjednik BS PGŽ Miljenko Butković i potpredsjednik saveza Ivan Sušanj.