Čavle ŠB viceprvakinje Europe

Čavle ŠB viceprvakinje Europe

Boćarice Čavle ŠB osvojile su naslov viceprvakinja Europe. U finalnom dvoboju poražene su od najtrofejnije ekipe ovog natjecanja, ekipe kojoj je ovo osma titula najboljeg ženskog kolektiva u Europi, ekipa St. Vulbasa.

Momčad Čavle ŠB upala je na ovo natjecanje nakon odustajanja aktualnih prvakinja Hrvatske, momčadi Labina, i na najbolji mogući način opravdala svoj nastup na ovom prestižnom natjecanju. U društvu prvakinja iz boćarskih velesila Francuske, Italije i Slovenije, predstavnice Hrvatske vraćaju se doma sa srebrnim medaljama oko vrata. Ovo je drugi put da se je ekipa Čavle ŠB okitila titulom viceprvakinja Europe, jer im je to pošlo za rukom i 2015. godine kad se je KEP održao u Čavlima.

 

Susret se otvara disciplinom u štafetnom izbijanju. Dovoljno govori podatak o tome koliko je ekipa St. Vulbasa kvalitetna, kada im najbolja brzinska svijeta i aktualna četverostruka prvakinja Europe u ovoj disciplini ne nastupa u štafeti. Poraz Bajrić i Nimčević rezultatom 34:38 od nekadašnje evropske prvakinje u štafeti Fabry i Samuel značio je i početno vodstvo za francuske predstavnice. U nastavku utakmice, trener Klarić odlučio je malo promijeniti raspored igračica za drugu fazu u odnosu na polufinalni susret. Jelovica je išla na precizno izbijanje, dok je Marelju Bošnjak prebacio na krug. Nives Jelovica je osvojila prve bodove za Čavle ŠB pobjedom protiv Barthet u preciznom izbijanju sa 21:11. U drugom preciznom izbijanju suprostavile su se igračice koje dijele svjetski rekord u toj diciplini. Mailehako je i aktualna svjetska prvakinja u paru. Carrolina Bajrić je ubilježila poraz od 18:23, ali ostaje žal za bodovima jer je Carrolina ponovno imala odličnu seriju te vodstvo od 18:11 prije zadnje tri pozicije. Nažalost, Bajrić nije uspjela niti jednu od zadnje tri pozicije uspješno odradit, dok je Mailehako pogodila sve tri pozicije za svoju pobjedu. U disciplini kruga Nikol Marelja Bošnjak je cijelo vrijeme bila u rezultatskom zaostatku protiv Rives, koja je aktualna prvakinja svijeta u ovoj disciplini. Konačni rezultat glasi 18:24 za francusku reprezentativku. Uslijedilo je brzinsko izbijanje, gdje je sve bilo poznato i prije početka. Dora Fućak još nije na nivou da može zaprijetiti aktualnoj svjetskoj i evropskoj prvakinji u ovoj disciplini Barbari Barthet. Pobjeda Barthet od 40:24 bila je očekivana, što je značilo da su igračice Deana Klarića u rezultatskom zaostatku od 2:8 prije završne faze klasičnih igara

Braniteljice evropskog naslova su i zadnju fazu igara odradile u svoju korist rezultatom 5:3. Bodove za Čavle ŠB donijele su igračice koje su igrale disciplinu pojedinačno klasično. Bajrić je pobijedila svoju suparnicu Richard rezultatom 8:6, dok je Jelovica remizirala sa Rives 11:11. Jučerašnju predstavu nisu uspjele ponoviti Nimčević i Marelja Bošnjak u paru te su ubilježile poraz od 1:11. I drugi par Svetić – Fućak nije uspio ozbiljnije ugroziti domaću ekipu a završni rezultat glasi 4:12.

 

Sve ukupno je to poraz od 5:13, ali iz svih navedenih titula svjetskih i evropskih titula te svjetskih rekorda, jasno je o kakvom se kolektivu radi kad se spominje momčad St. Vulbasa. U zadnjih deset godina igranja KEP-a, momčad St. Vulbasa je bila najbolje u osam izdanja. Ukupno je odigrano 16 KEP-a, a čak 14 puta osvojila ga je francuska ženska ekipa.

U susretu za treće mjesto, momčad talijanskih prvakinja Forti Sani pobijedila je slovenske prvakinje Krim rezultatom 14:4.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se