Čavle ŠB viceprvakinje države

Čavle ŠB viceprvakinje države

Boćarice „Čavle ŠB" nisu uspjele obraniti prošlogodišnju titulu ekipnih državnih prvakinja. Drugi susret finala završen je rezultatom 12:12, što znači da su nove državne prvakinje njihove protivnice u finalu, ekipa ŽBK „Pula".

Da bi igračice „Čavle ŠB" došle u priliku obraniti naslov znale su da im u subotnjem susretu igra samo pobjeda. U tom slučaju bi se igrao treći susret i tada bi, s još jednom pobjedom, mogle ponovno podignuti pobjednički pehar. No, kako u subotnjem susretu igračice trenera Deana Klarića nisu uspjele doći do pobjede, već se tada znalo ime novih prvakinja.

Susret igran u boćarskom domu u Puli bio je neriješen od početka pa do kraja susreta. Nakon prve faze igara, ukupni rezultat glasio je 4:4. Bodove za gostujuću ekipu osvojio je par Belasić – Maršanić koji je svoje protivnice ostavio na nuli. Još dva boda na konto „Čavle ŠB" donijela je Ira Nimčević koja je u disciplini pojedinačno klasično nanijela prvi i jedini ovogodišnji prvenstveni poraz igračici „Pule" Riji Vojković rezultatom 12:5. Kapetanica ekipe i aktualna prvakinja Europe u pojedinačnom Carrolina Bajrić, poražena je od kapetanice reprezentacije Nives Jelovice sa 5:13, dok se je više očekivalo od trojke „Čavle ŠB" koja je u konačnici poražena rezultatom 3:12.

U brzinskom izbijanju je Vojković kao i u prvom susretu bila bolja od Maršanić, ovaj put rezultatom 35:29. Važne bodove za domaću ekipu osvojila je Jelovica još jednom pobijedivši u preciznom izbijanju Belasić rezultatom 20:17. Nimčević je slavila u preciznom valjanju nad domaćom kapetanicom Zemunović, da bi nakon toga uslijedila štafeta, gdje su sjajan rezultat od 44 pogotka ostvarile Bajrić i Fućak, čime su poravnale ukupni rezultat na 8:8.

U zadnjoj fazi igara bilo je jasno da će gostujuće igračice morat zaustaviti dvije najbolje igračice „Pule" Vojković i Jelovicu ako žele pobjedu u tom susretu. No, to se nije dogodilo. „Neuništiva" Jelovica došla je i do svoje šeste pobjede u šest igranih susreta u finalnoj seriji pobjedom u krugu protiv Margan rezultatom 24:18. Bodove za prvu Pulsku žensku titulu osvojile su Zemunović i Vojković pobijedivši sa 10:6 Belasić i Svetić (Fućak) u disciplini par. Bajrić i Žagar su očekivano slavile protiv svojih suparnica u paru, dok se je velika borba vodila na terenu do njih, gdje su tek u zadnjem bacanju Nimčević i Maršanić došle do pobjede sa 6:5, iako su ušle u zadnje bacanje sa rezultatskim minusom od 3:5.

Ira Nimčević je bila najbolja i najučinkovitija igračica u redovima „Čavle ŠB" u drugom susretu finala sa tri pobjede u tri igrana susreta. Kroz cijelu sezonu, najuspješnija igračica kluba je Ema Maršanić sa 77 % (65/84). Druga je Carrolina Bajrić sa 76 % (55/72), dok je na trećem mjestu Dora Fućak sa 74 % (46/62). Najuspješnije igračica lige je Ria Vojković sa skoro pa nestvarnih 98 % (92/94), dok je drugoplasirana Nives Jelovica sa 89 % (85/96).

Ovo je prva povijesna titula za ženski boćarski klub „Pula" s kojom su igračice Suada Zemunovića stekle pravo nastupa na Kupu Europskih prvakinja koji će se održati u Beogradu 29.09.-01.10.2023. Time je boćarski klub „Pula" postao jedini klub u državi koji se može podičiti da ima titulu ekipnih prvaka u svojoj kolekciji i u muškoj i u ženskoj konkurenciji.

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se