Čavle ŠB u polufinalu doigravanja za prvakinje

BK ČAVLE ŠB

Čavle ŠB u polufinalu doigravanja za prvakinje

Završen je regularni dio Hrvatske ženske boćarske lige, te nakon tjedan dana odmora, klubovima koji su izborili plasman u doigravanje za prvakinje slijede susreti polufinala. Za ostale klubove, ovim zadnjim kolom završena je natjecateljska sezona 2022./23.

Očekivano su prva dva mjesta zauzela dva kluba koji su najveći favoriti za ovogodišnju titulu, ekipe „Čavle ŠB" i „Pule". Ekipa „Pule" u doigravanje kreće se prve pozicije, što znači da u eventualnim trećim susretima polufinala i finala imaju prednost domaćeg terena. „Pula" je sezonu završila sa samo jednim porazom, kojega su doživjele upravo protiv „Čavle ŠB" na Hrastenici rezultatom 15:9. Igračice Deana Klarića doživjele su dva poraza, oba dva na istarskom poluotoku, već u prvom kolu protiv Rudara Labina rezultatom 17:7, te drugoga u drugom kolu na gostovanju u Puli rezultatom 14:10. Nakon toga su nanizale 9 pobjeda te u zadnjem kolu odigrale neriješeno na Visu protiv „Komiže", ali im to nije bilo dovoljno za zauzimanje „jedinice" prije doigravanja.

Treće mjesto u regularnom dijelu zauzela je „Komiža" sa 7 pobjeda, 1 neriješenim rezultatom i 4 poraza, dok se je velika borba vodila za posljednje mjesto koje vodi u doigravanje između „Rudar Labina" i „Kastva". Iako je do pred sam kraj prvenstva izgledalo da su Kastavke u boljoj poziciji jer su u međusobnim dvobojima slavile pobjedu u Kastvu i odigrale neriješeno u Labinu, ipak su na kraju boćarice trenera Simona Ujčića prepustile četvrtu poziciju aktualnim viceprvakinjama. Kastavke su „kiksale" u predzadnjem kolu na gostovanju u Marinićima, što su Marinićima bili prvi osvojeni bodovi u sezoni, te su se tim porazom oprostile od nadanja da mogu po prvi put u „veliku četvorku" ženskog boćanja.

Posljednja dva mjesta na ljestvici pripala su klubovima iz naše županije, ekipe koje su ne tako davno bile sudionice doigravanja, „Marinići" i „Drenova-Rijeka". „Marinići" su zadnje dvije sezone bile izborile plasman na doigravanje kao četvrto plasirana ekipa prvenstva, a sada su izbjegle posljednje mjesto pobjedama u pretposljednjem i posljednjem kolu. Upravo u zadnjem međusobnom kolu, ekipe „Drenova-Rijeka" i „Marinići" odlučivale su kojoj će ekipi pripasti „fenjer" ovogodišnjeg prvenstva. Ekipa koju vodi trener Stevan Uzelac slavila je rezultatom 18:6, te su tako „Marinići" završili na šestom mjestu sa šest osvojenih bodova, dok je „Drenova-Rijeka" posljednja sa svega tri osvojena boda.

Prve utakmice doigravanja na rasporedu su u nedjelju 26.03. i to baš identični suparnici na istim terenima kao i u posljednjem kolu. Prvoplasirana „Pula" će gostovati u Labinu protiv četvrto plasiranog „Rudar Labina", dok će drugoplasirane „Čavle ŠB" morati ponoviti gostovanje na Visu kod trećeplasirane „Komiže". Drugi susreti polufinala igraju se u Puli i na Hrastenici u subotu 01.04. U slučaju da oba dva susreta istih protivnica završe neriješeno, ili svaka ekipa slavi po jednu pobjedu, tada se odmah sljedeći dan (nedjelja 02.04.) igra presudni treći susret.

Pobjednici iz polufinalnih susreta izborit će finalnu seriju koja se odigrava dana 16.04.2023.

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se