Čavle ŠB u finalu KEP-a

Čavle ŠB u finalu KEP-a
Boćarice Čavle ŠB izborile su plasman u finale Kupa europskih prvakinja, koje se 26. i 27.06. odigrava nedaleko od Lyona, u jednoj od najljepših boćarskih dvorana na svijetu, u St. Vulbasu.
Ždrijeb polufinala održan je u petak. Možemo reći da je ždrijeb bio po nadanjima kompletne delegacije koja je krenula na daleki put do Francuske, jer je ždrijeb za suparnice u polufinalu dodijelio slovensku ekipu Krim. Boćarice Krima aktualne su prvakinje Slovenije te daleko najuspješniji ženski boćarski kolektiv u Sloveniji.
Nakon subotnjeg jutarnjeg zagrijavanja i upoznavanja igrališta, u 14 sati krenuo je susret polufinala. Otvaranje susreta bilo je odlično. Prve bodove donijela je štafeta Bajrić - Nimčević koja je slavila 34:26. Nakon toga je vodstvo na 4:0 za Čavle ŠB spektaklom donijela Carrolina Bajrić. Ona je u preciznom izbijanju IZJEDNAČILA SVJETSKI REKORD U PRECIZNOM IZBIJANJU sa 34 punta. Taj svjetski rekord je samostalno držala Francuskinja Sesilia Mailehako koja je izbijala na jogu do Carroline. Ujedno je Carrolina sa tim rezultatom postavila NOVI SVJETSKI REKORD DO 23 GODINE, te naravno i novi državni rekord za žene u kategoriji seniorki i do 23 godine. S obzirom da je po starim pravilima (dopušteno gaženje prve crte izbijanja) rekord u preciznom držala Nives Jelovica sa 33 punta, ovaj podvig od Carroline je najbolji rekord u preciznom ženskom izbijanju u Hrvatskoj svih vremena.
Tada su igračice Deana Klarića upale u rezultatski egal sa porazom Nikol Marelje Bošnjak u preciznom izbijanju i Nives Jelovice u disciplini krug. U brzinskom izbijanju bilo je jasno da je Slovenka Volčina favorit u odnosu na mladu Doru Fućak, što je na terenu i pokazala. Tako se je u zadnju fazu igara ušlo sa rezultatskim zaostatkom od 4:6, što je značilo da Klariću trebaju tri pobjede u klasičnim igrama u koliko njegove igračice žele igrati finale KEP-a.
U tom naumu su i uspjele. Skoro pa bez grešno su svoj posao odradile Marelja Bošnjak i Nimčević u paru, koje svojim protivnicama nisu dopustile niti da se upišu. Jednako sigurna bila je i Jelovica svladavši Vidmar 13:2. U tom trenutku je finale bilo blizu, ali se je trebalo još malo pomučiti da se do njega i dođe. Najuspješnija igračica ovog polufinala Bajrić slavila je i u svojoj trećoj igranoj disciplini pobijedivši u pojedinačnom aktualnu evropsku prvakinju upravo u toj disciplini 12:10. Dobar otpor pružile su i Svetić i Fućak u drugom paru, ali su one na kraju ubilježile bezbolan poraz od 10:5. 
Sveukupno pobjeda od 10:8 i veliko slavlje zbog ulaska u finale KEP-a. U sutrašnjem finalu koje započinje u 8:30 protivnik boćaricama sa Hrastenice biti će najmoćnija i najtrofejnija ženska ekipa na svim dosadašnjim kupovima evropskih prvakinja, domaćini ovog turnira, francuske predstavnice St. Vulbas.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se