Čavle ŠB u finalu doigravanja za prvaka

ČAVLE ŠB 2018/2019

Čavle ŠB u finalu doigravanja za prvaka
Boćarice trenera Deana Klarića lakše od očekivanog su izborile plasman u finale Final four-a, koji se ovog vikend održava u Labinu. S obzirom da su regularni dio prvenstva završile na drugom mjestu, protivnik u polufinalu im je bila ekipa Komiže.
Susret je započeo u 9:30 sati. Već nakon prvog kruga igara, braniteljice naslova su imale vodstvo od 6:2. Nikol Marelja Bošnjak je odlično odigrala susret pojedinačnog ne dozvolivši protivnici niti da se upiše. Isto tako je bez punta ostala i trojka Čavle ŠB, a s obzirom da je D. Klarić imao na raspolaganju samo 8 igračica za ovaj susret, nije imao priliku da zamjenom igračice pokuša promijeniti rezultat. Dva igrana para otišla su na stranu Čavle ŠB. U brzinskom izbijanju su se susrele dvije hrvatske rekorderke u ovoj disciplini, Carrolina Bajrić i Ria Vojković. Carrolina je pogodila 34 pogodaka od 40 izbačenih, dok je Ria bila puno slabija i  seriju završila sa samo 21 pogotkom od 38 izbačenih. Susret je bio odlučen nakon slijedeće dvije discipline koje se odigravaju istovremeno. Pobjedom Nikol Marelje Bošnjak u preciznom izbijanju i Dorotee Maršanić u preciznom valjanju, rezultat na semaforu je glasio 12:2 za boćarice s Hrastenica. Već tada je bilo jasno da su svojom odličnom igrom izborile plasman u finale, a igračice Komiže su, teoretski do kraja susreta, mogle samo izjednačiti ukupni rezultat. U tom slučaju opet su bolje igračice Čavle ŠB zbog boljeg plasmana u regularnom dijelu.
Slijedila je disciplina štafetnog izbijanja, kamo su sestre Carrolina i Virginia izgubile 35:38 od Rie i Rozmarije Karuze. To je Carrolini tek drugi ovogodišnji ligaški poraz.
U zadnjem krugu igara, do svoje treće pobjede u susretu došle su Nikol Marelja Bošnjak i Dorotea Maršanić. Mlada Dora Fućak je susret pojedinačnog završila podjelom bodova, a isto tako je završila i igra trojke čak identičnim rezultatom kao i pojedinačno 9:9.
Drugi naš predstavnik, BK Drenova igra susret polufinala protiv BK Labina sa početkom u 16:30 sati.

U drugom polufinalu susrele su se ekipe Drenove i Labina. Dvoboj nije ponudio previše neizvjesnosti, jer je razlika u kvaliteti između te dvije ekipe prevelika. Konačni rezultat glasi poraz za ekipu Drenove od 4:20.
Najbolja igračica u redovima Drenove bila je Astrid Malvić koja je upisala pobjedu u preciznom valjanju te u disciplini par zajedno sa Valentinom Šimac. Od dobrih rezultata vrijedi spomenuti odličnih 26 u bližanju i izbijanju u krug Riječanke u dresu Labina Nives Jelovice.