Čavle ŠB u finalu doigravanja HŽBL, Marinići poraženi

BK Čavle ŠB

Čavle ŠB u finalu doigravanja HŽBL, Marinići poraženi

Boćarice Čavle ŠB su kao drugoplasirana ekipa redovnog dijela imale u polufinalu doigravanja za prvakinje Hrvatske za protivnice ekipu Komiže. Prvi susret igran je na otoku Visu u Komiži, u nedjelju 27.03.2022. Trener Dean Klarić je na put krenuo bez dvije reprezentativke, Ire Nimčević i Nikol Marelje-Bošnjak koje zbog privatnih obaveza nisu mogle na put. Opravdano je bilo malo strepnje zbog konačnog rezultata susreta ali mlade cure "Čavle ŠB" zajedno sa najiskusnijom igračicom Carrolinom Bajrić ostvarile su vrijednu pobjedu, koja otvara vrata finala, rezultatom 15:9. To je bila i treća ovogodišnja pobjeda Čavjanki nad Komižom i dokaz da su još uvijek stepenicu ispred svojih protivnica. Uzvratna utakmica koja se odigrala u subotu 09.04. završila je neriješenim rezultatom 12:12, što je bilo dovoljno za plasman u finale Hrvatske ženske boćarske lige. Konačni rezultat skriva realno stanje na boćalištu na Hrastenici jer su domaće boćarice već nakon štafetnog izbijanja vodile 12:4, što je značilo da su osigurale plasman u finale i prije odigravanja posljednje faze igara. U zadnjoj fazi igara trener Klarić pružio je priliku svim igračicama, pa uz jednu dozu opuštanja zbog uspjeha cijele ekipe i mladosti novih, nadolazećih igračica, je krajnji rezultat bio neriješen. Ali i taj rezultat svakako veseli jer je cilj protiv Komiže ostvaren odnosno da se u finale uđe neporaženo. Ekipu je kapetanski predvodila Carrolina Bajrić sa svih šest pobjeda u dva susreta i maksimalno osvojenih 12 bodova.

Protivnice u finalu će im biti trostruke uzastopne prvakinje države, boćarice Labina. One su u dvije utakmice očekivano bile bolje od momčadi Marinića. Boćarice Marinića su u prvoj utakmici na Marinićima poražene sa 8:16, dok su u uzvratnoj utakmici upisale i četvrti ovogodišnji poraz od Labinjanki rezultatom 6:18. Teško da su izabranice Stevana Uzelca mogle nešto više u ovim dvobojima jer je ekipa Labina svakako kvalitetnija ekipa te sam plasman u završnicu doigravanja predstavlja uspjeh za boćarice sa Viškova. Ukupno su Marinići zauzele četvrto mjesto jer prema propozicijama natjecanja HŽBL-e trećeplasirana je ona ekipa koja je bolje bila plasirana u regularnom dijelu sezonu od dvije poražene ekipe u polufinalu. Najuspješnija u redovima Marinića u ova dva susreta bila je Milvana Brnelić, koja je slavila u tri od četiri igrane discipline. 

Finalna serija je na rasporedu nakon Uskrsa. Prva utakmica igra se na Čavlima 24.04. Drugi susret je na rasporedu u Labinu 30.04. Ako bude potrebe za trećim susretom, on je na rasporedu samo dan kasnije, također u Labinu.


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se