Čavle ŠB u finalu doigravanja HŽBL-e

Čavle škola boćanja 2020/2021

Čavle ŠB u finalu doigravanja HŽBL-e

Boćarice boćarskog kluba Čavle škola boćanja uspjele su u svom naumu, te su kroz dvije utakmice uspjele na najbezbolniji način izboriti finale. One su bile apsolutne favoritkinje u dvobojima protiv ženske ekipe Marinića, a to su i dokazale u obje utakmice polufinala. Domaćin prve utakmice polufinala bila je slabije plasirana ekipa u prvenstvu, te su tako 25.04. Marinići ugostile Čavle ŠB. Čavle ŠB slavile su pobjedu od 18:6, te praktički već tada izborile svoju ulaznicu za finale. Uzvratni dvoboj odigran dana 01.05. u BC Podvežica bilo je samo odrađivanje posla, a o tome svjedoči i konačni rezultat od, i više nego uvjerljivih, 22:2.

Za trenera Klarića sve je od početka išlo prema planu, iako u oba susreta nije nastupila kapetanica Carrolina Bajrić. Neovisno o tome,  razlika u kvaliteti između ove dvije ekipe je i dalje velika.

Sve igračice zaslužile su čestitke za dobre izvedbe. Svakako treba spomenuti one koje su neporažene u dvije utakmice. Mlada Dora Fućak je slavila u svih svojih šest igranih disciplina. S pobjedom manje, ali i dalje sa stopostotnim uspjehom, mogu se pohvaliti Ira Nimčević i Nikol Marelja Bošnjak.

U drugom polufinalu boćarice Labina uspjele su također u dvije utakmice eliminirati ekipu Komiže. Labinjanke su slavile uvjerljivu pobjedu u 1. susretu doigravanja na svom terenu od 20:4, dok je uzvrat u Komiži završio neriješeno, što je braniteljicama naslova državnih prvakinja bilo dovoljno da izbore finale protiv Čavle ŠB.

Finalna serija doigravanja kreće 16.05., kada je na rasporedu prvi susret u boćarskoj dvorani u Labinu. Druga utakmica igra se u BC Podvežica 22.05, gdje su boćarice sa Čavli domaćini dok se ne završe radovi oko njihove dvorane na Hrastenici. U slučaju da jedna ekipa u ova dva susreta ostvari dvije pobjede ili jednu pobjedu i neriješen rezultat, toj ekipi će već tada pripasti pehar za najbolju žensku ekipu u sezoni 2020./21. U slučaju da svakoj ekipi pripadne po jedna pobjeda ili oba susreta završe neriješeno, tada se odmah slijedeći dan igra treća utakmica finala, a također je Čavle ŠB domaćin i u tom susretu. U dva međusobna ovogodišnja susreta u regularnom dijelu sezone, boćarice sa Hrastenice slavile su obje pobjede, što im svakako daje nadu da bi pehar za prvakinje države, nakon dvije sezone, mogle vratiti u svoje vitrine. 

Boćarice Marinića su u konačnici završile prvenstvo na 4. mjestu, jer je po propozicijama natjecanja, od dviju ekipa koje izgube u polufinalu, trećeplasirana ona ekipa koja je bila bolja u regularnom dijelu natjecanja, a to je u ovom slučaju momčad Komiže.