Čavle ŠB poražene u prvoj finalnoj utakmici

Aktualne prvakinje države, boćarice „Čavle ŠB", nisu uspjele iskoristi prednost domaćeg terena u prvoj finalnoj utakmici doigravanja za ovogodišnje prvakinje. Doživjele su prvi ovogodišnji poraz na domaćem terenu u najnezgodnijem trenutku, u finalnoj seriji. Utakmica je završila pobjedom 15:9 za boćarice „Pule" koje su time napravile veliki korak prema prvoj klupskoj tituli.

U ovim susretima sve je poznato u naprijed. Igračice Deana Klarića moraju zaustaviti dvije najjače karike u protivničkoj ekipi, Riu Vojković i Nives Jelovicu. No, kad njih dvije uspiju ostvariti svaka po tri pobjede u tri igrana susreta teško se boćarice „Čavle ŠB" mogu nadati nečem više osim neriješenog rezultata ili poraza. Tako je bilo i u ovom susretu gdje su dvije nositeljice igre „Pule" bile stopostotne i bez krivog koraka, te je prva pobjeda pripala „Puli".

Susret je otvoren vodstvom gostujuće ekipe rezultatom 5:3. Jelovica je slavila protiv Nimčević u pojedinačnom, dok je u istoj disciplini Vojković pobijedila Bajrić. Domaći par Belasić – Maršanić bio je uvjerljiv, dok je domaća trojka mogla do pobjede jer je 10-tak minuta do kraja vodila sa rezultatom 9:6. No, na kraju su gostujuće igračice imale neriješeno na „podu" i još četiri boće za odigrati ali niti jednu nisu uspjele ukoštati za pobjedu trojke, pa su bodovi u toj disciplini podijeljeni.

Presudnu prednost ostvarile su gostujuće igračice u preostale tri tehničke discipline. Najprije je Vojković u izvrsnom brzinskom izbijanju sa oba dvije strane pobijedila Maršanić sa 36:34. Bitno je ovdje spomenuti da je rezultat od Eme Maršanić novi kadetski rekord Hrvatske koji sada glasi 34/42. Zatim su prednost „Pule" na 11:3 povećale Zemunović pobjedom protiv Nimčević u preciznom valjanju sa 20:9, dok je Jelovica slavila u preciznom izbijanju protiv Belasić sa 16:10. Domaća štafeta Bajrić – Maršanić produžuje nadu ekipi „Čavle ŠB" pobjedom u štafetnom izbijanju sa 35:19.

U zadnjoj fazi igara bilo je jasno da domaće igračice moraju bili bezgrešne ako žele pobijediti u sve četiri igrane discipline. Uz sve napore domaće ekipe, igračice „Pule" slavile su u krugu i jednom paru, što im je bilo dovoljno za ukupno slavlje. Domaći par Nimčević – Maršanić lako se obračunao sa protivnicama te ih ostavio bez punta, dok je par Fućak – Margan slavio 13:8. Poraz je ubilježila Bajrić u disciplini krug protiv Jelovice rezultatom 21:26, te par Belasić – Žagar rezultatom 9:10, iako su vodile čak 9:0.

Druga utakmica finala igra se u subotu 29.04. u Puli. Ekipi „Pule" će za osvajanje naslova prvakinje biti dovoljan i neriješen rezultat u tom susretu. Igračice „Čavle ŠB" ukoliko žele obraniti naslov prvakinja, u subotu obavezno moraju pobijediti. Ako u tome i uspiju tada će se u nedjelju 30.04. igrati treći susret finala isto u Puli, a koji onda donosi konačnu odluku o ekipnim prvakinjama za sezonu 2022./2023.