Čavle ŠB nove države prvakinje

Čavle ŠB - prvakinje Hrvatske 2021./2022.

Čavle ŠB nove države prvakinje

Čavle ŠB nove su državne prvakinje za sezonu 2021./2022. te su tako nakon pet godina vratile u svoje vitrine pehar namijenjen najboljoj ženskoj ekipi.

Nakon što su u prvom susretu finala doigravanja Čavle ŠB u svojoj boćarskoj dvorani Hrastenica slavile pobjedu nad Labinjankama 16:8, u drugom susretu, odigranom u subotu, 30. travnja 2022. u labinskom Gradskom boćalištu, finalistice su odigrale neodlučeno 12:12 što je gošćama bilo dovoljno da podignu pobjednički pehar. Tako su boćarice Čavle ŠB završile sezonu bez ijednog poraza. U čak četiri ovogodišnja dvoboja protiv sad već bivših prvakinja države, ekipe Labina, nisu ubilježile niti jedan poraz, te su zasluženo slavile veliki uspjeh.

U drugom susretu, nakon početnih 4:4, labinske boćarice su prešle u lagano vodstvo od 8:6. Labinjanke su uzele bodove u brzinskom i preciznom izbijanju dok su boćarice Čavle ŠB slavile u preostalim dvjema disciplinama. U disciplini precizno valjanje Ira Nimčević posljednjom valjanom boćom uspijeva osvojiti, sada možemo reći, presudna 2 boda svojoj ekipi. Carrolina Bajrić i Ema Maršanić su odličnom izvedbom i pobjedom u štafetnom izbijanju, pogodivši 40 boća od 50 izbačenih, vratile susret u rezultatski egal (8:8). Za osvajanje naslova Čavjankama je bila potrebna pobjeda u najmanje dvije od četiri posljednje preostale discipline, a to su ostvarile pobjedom u dva para.

Stopostotne u drugoj utakmici bile su igračice Čavle ŠB - Carrolina Bajrić, Ema Maršanić i Ira Nimčević, dok u isti uspjeh u redovima Labina ostvarile Ria Vojković i Nives Jelovica.

Pobjednički i prijelazni pehar te medalje prvakinjama uručili su predsjednik HBS-a Denis Peršić i član IO HBS-a te predsjednik BS PGŽ Miljenko Butković.

Kup europskih prvakinja (KEP) ove godine održati će se u mjestu Aosta u Italiji krajem listopada. Ponovno se vraća format s osam ekipa koje će se boriti za najbolju žensku ekipu u Europi, a našim predstavnicama želimo puno uspjeha. 

Sastav BK Čavle ŠB u sezoni 2021./2022.: Carrolina Bajrić, Nikol Marelja Bošnjak, Ira Nimčević, Marina Svetić, Dora Fućak, Ema Maršanić, Dorotea Margan, Wendy Vukelić, Rinora Cocaj, Roberta Petrović, Jenisej Burić, Mia Burić, Hana Travalja, Nika Matijević. Trener: Dean Klarić


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se