Čavle ŠB izborile finalnu seriju za prvakinje

Čavle ŠB izborile finalnu seriju za prvakinje

Aktualne prvakinje države, boćarice "Čavle ŠB", „dvokorakom" su izborile finalnu seriju doigravanja za ovogodišnje klubske prvakinje. One su na najlakši mogući način ostvarile plasman u još jedno finale, s dvije uvjerljive pobjede protiv trećeplasirane ekipe regularnog dijela sezone, ekipe „Komiže" sa otoka Visa.

Veliki dio posla boćarice Deana Klarića odradile su u prvom susretu polufinala koji se je 26.03.2023. odigrao u Komiži, kada su stigle do vrlo važne pobjede te su si tako širom otvorile vrata finala jer se druga, a i eventualno treća utakmica, igra na domaćem terenu u Čavlima. Odlično otvaranje prvog susreta polufinala rezultiralo je maksimalnim vodstvom od 8:0 nakon prve faze igara. Već nakon štafetnog izbijanja bio je poznat pobjednik susreta, s obzirom da je "Čavle ŠB" vodilo već sa 14:2, što je domaćoj ekipi bila nedostižna prednost.

Igračice su pune optimizma i vjere u svoje kvalitete suvereno ušle u drugi susret polufinala, koji je bio na rasporedu 01.04.2023. Krajnji rezultat je još i uvjerljiviji nego u prvom susretu a glasi 20:4. Tako su boćarice "Čavle ŠB" u četiri ovogodišnja susreta protiv Komiže ostale neporažene, ubilježivši tri pobjede i jedan neriješen rezultat.

Najuspješnija igračica polufinalne serije je Dora Fućak koja je u pet igranih susreta ubilježila isto toliko pobjeda. Do pet pobjeda došla je i Ema Maršanić, ali uz jedan poraz. Kapetanica ekipe Carrolina Bajrić također je bila bez "krivog koraka" ali ju je trener koristio po dvije discipline po susretu s obzirom da su oba dva susreta već bila rezultatski riješena prije zadnje faze igara, pa je aktualna prvakinja Europe dobila zasluženi odmor u zadnjoj fazi igara.

Svakako treba spomenuti dva jako dobra rezultata Nikol Belasić (donedavno Marelja-Bošnjak) u preciznom izbijanju sa 16 i 19 punata, te štafeta Bajrić – Maršanić sa 34 pogotka i Bajrić – Fućak sa 35 pogotka.


U drugom polufinalu, ekipa "Pule" uspjela je također u dva susreta preskočiti još uvijek aktualne viceprvakinje države "Rudar Labin". Prvi susret igran je u Labinu te je završio slavljem "Pule" rezultatom 20:4, dok je puno neizvjesniji bio drugi susret polufinala koji je igran u Puli. I tu su slavile boćarice "Pule", ali ovaj puta rezultatom 15:9. Očekivano su najuspješnije igračice u redovima "Pule" bile Nives Jelovica i Ria Vojković koje su slavile u svih svojih šest igranih disciplina. Bilježimo dobre rezultate i na tim utakmicama, Jelovica je u preciznom izbijanju ostvarila 25 i 16 punata, dok je Vojković u brzinskom uspjela doći do 33 i 36 pogotka.

Prema svemu navedenom imamo se pravo nadati neizvjesnoj finalnoj seriji, gdje se po 11. put nalazi "Čavle ŠB", dok će "Puli" biti ovo prvo finale u klupskoj povijesti. Prva utakmica finala trebala se je prema kalendaru natjecanja igrati 16.04.2023., no zbog nastupa reprezentativki Bajrić, Belasić, Vojković i Jelovice na prestižnom turniru Targa d''oro u Alassiu, prva utakmica finala prebačena je u nedjelju 23.04. Tog dana sa početkom u 10 sati "Čavle ŠB" i "Pula" započet će finalnu seriju, a utakmica se igra u dvorani na Hrastenici. Drugi susret finala igra se u Puli u subotu 29.04. U koliko nakon dva susreta ne budu poznate prvakinje za sezonu 2022./23., treća utakmica finala igra se ponovno u Puli odmah sljedeći dan, u nedjelju 30.04.

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se