Čavle ŠB izborile finalnu seriju doigravanja za prvakinje

Čavle ŠB izborile finalnu seriju doigravanja za prvakinje

Boćarice Čavle ŠB očekivano su izborile finalnu seriju doigravanja za prvakinje u prvoj Hrvatskoj ženskoj ligi. Nakon što su u prvom susretu polufinala slavile pobjedu na gostovanju u Kastvu rezultatom 13:11, bilo je za očekivati da će polufinalna serija završiti već u prvom susretu na Hrastenici, te da neće biti potrebno igrati i treći susret polufinalne serije. Na domaćem terenu igračice Deana Klarića bile su superiorne u odnosu na svoje protivnice, te im nisu ostavile niti utješni poen, pa konačni rezultat susreta glasi maksimalnih 24:0.

Ponovila se priča iz regularnog dijela sezone, gdje je susret u Kastvu bio zanimljiv i neizvjestan, dok je susret na Hrastenici bio praktički riješen već na pola utakmice. U prvom susretu polufinala do samog kraja domaćinima je tinjala nada da mogu iznenaditi velike favoritkinje. Na samom početku susreta dogodilo se i iznenađenje gdje je igračica Kastva, Renata Ogrizek, pobijedila u disciplini pojedinačno klasično aktualnu europsku prvakinju upravo u toj disciplini, Carrolinu Bajrić, rezultatom 10:4. Iako je sve slutilo da će prva faza završiti rezultatom 4:4, u trojci se dogodio možda i ključan trenutak koji je prelomio susret. Naime, trojka domaće ekipe, na ulasku u zadnje bacanje, vodila je velikih 7:2. Gostujuća trojka uspjela je u tom bacanju napraviti pet punata za konačnih 7:7, te je na semaforu stajao ukupan rezultat od 5:3 za Čavle ŠB. Da Kastav ne izgubi susret već prije samih zadnjih igara potrudila se Dolores Vlaše koja je pogotkom zadnjeg balina na preciznom izbijanju pobijedila Nikol Belasić sa 12:8, te ostavila utakmicu „živom" prije zadnjih igara, jer je ukupni rezultat glasio 5:11. Tada je bilo jasno da će igračicama trenera Simona Ujčića trebati prava senzacija da njegove igračice ostanu neporažene, no to se nije dogodilo. Ključnu pobjedu ekipi Čavle ŠB donijele su svjetske prvakinje u paru Bajrić i Belasić koje su sa uvjerljivih 13:1 svladale Šimac i Paoli te tako svojoj ekipi donijele potreban 13-ti punat za ukupnu pobjedu i lakši uzvrat.

U uzvratnom susretu sve je bilo jasno nakon završetka prvih igara. Iako su Kastavke pružale solidan otpor domaćinu u prvoj fazi igara, rezultat nakon prve faze bio je 8:0 i tada je već bilo jasno da je polufinale završeno s obzirom da je bilo za očekivati da će boćarice Čavle ŠB slaviti u brzinskom i štafetnom izbijanju, što im je dovoljno za prolazak u finale. No, igračice Klarića do kraja nisu „skidale nogu s gasa", pa je susret završio maksimalnom pobjedom Čavle ŠB.

Jedina stopostotna igračica polufinalne serije u redovima Čavle ŠB bila je Ira Nimčević sa svih pet pobjeda, dok su najuspješnije igračice Kastva bile Dolores Vlaše i Renata Ogrizek sa osvojena 4 poena za svoju ekipu.  


U drugom polufinalu Pula je također kroz dva susreta uspjela izboriti finale. Braniteljice naslova su slavile dvije pobjede identičnim rezultatom od po 14:10. Tako se ponavlja prošlogodišnje finale gdje se sastaju Čavle ŠB i Pula, a jedina razlika je u tome što ove godine Čavle ŠB kreće u finale sa pozicije „jedan", što znači da imaju prednost domaćeg terena u slučaju da se mora igrati treća utakmica finala. To bi moglo biti i presudno ako znamo da su oba susreta u regularnom dijelu sezone završila rezultatom 12:12.

 

PRVI SUSRET FINALA:                     nedjelja, 14.04. u 10 sati:     PULA           -        ČAVLE ŠB

DRUGI SUSRET FINALA:                  subota, 20.04. u 10 sati:      ČAVLE ŠB     -         PULA

EVENTUALNI TREĆI SUSRET:          nedjelja, 21.04. u 10 sati:     ČAVLE ŠB     -         PULA

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se