Čavle ŠB i Marinići u doigravanju za prvakinje

BK Marinići - ženska ekipa

Čavle ŠB i Marinići u doigravanju za prvakinje

Boćarice Čavle ŠB i Marinića izborile su doigravanje za prvakinje u ovoj natjecateljskoj sezoni. Ekipa Čavle ŠB u doigravanje kreće sa druge pozicije, te će u dvobojima protiv Komiže tražiti mjesto u finalu, dok će Marinići igrati protiv aktualnih prvakinja države, ekipe Labina. 

 

Boćarice sa Hrastenice su regularni dio sezone završile bez poraza, ali ovaj put im ni to nije bilo dovoljno da u doigravanje krenu sa prve pozicije. Prva pozicija u ovom dijelu natjecanja donosi prednost domaćeg terena u finalnoj seriji, ako dođe do treće utakmice. Dva susreta između najboljih naših ekipa, Čavle ŠB i Labina, završila su neriješeno, te su upravo ta dva kluba bodovno poravnata na vrhu tablice. Propozicije natjecanja govore da se u tim slučajevima gledaju međusobni susreti. Kako su oba susreta završila rezultatom 12:12, gledao se je mali puntegio. U prvom susretu na Hrastenici su bolje bile domaće boćarice 165:154, ali tu prednost nisu uspjele zadržati nakon uzvratnog susreta, s obzirom da su tad Labinjanke bile bolje 142:127. Na kraju ispada, da je Labin prvoplasirana ekipa zbog 4 "mala punta”.

I za posljednje mjesto u doigravanju vodila se je borba do "posljednje boće”. U zadnjem kolu su se susrele ekipe Marinića i Kastva te međusobno odlučivale o posljednjem putniku u doigravanje. Susret su bolje otvorile gošće sa Kastva i povele 7:3 nakon brzinskog izbijanje. U zadnju fazu igara gošće su imale prednost od 9:7 i njima je bio dovoljan remi za osiguravanje četvrte pozicije. No, igračice Marinića se nisu predavale i pobjedama na sve četiri staze, dolaze do ponavljanja prošlogodišnjeg plasmana i zauzimanja mjesta najbolje ekipe poslije "velike trojke”.

Zanimljivo je da je prošlogodišnji poredak ekipa ispod trećeg mjesta bio identičan. Čak su i bodovno ekipe Marinića i Kastva poravnate u odnosu na prošlu sezonu. Marinići su oba dvije sezone završile sa 13 bodova, dok su Kastavke na svoj konto stavile 12 bodova. Četvrti naš predstavnik ŽBK Drenova-Rijeka, ponovno nije imao sezonu za pamćenje. Nakon prošlogodišnja dva boda u cijeloj sezonu, ove sezone su skupile samo jednu pobjedu, te ponovno zauzele posljednje mjesto u ligi.

 

Za najbolje četiri ekipe nema pauze, već sa natjecanjem kreću predstojećeg vikenda. Domaćini u prvim susretima su lošije plasirane ekipe, tako da se na Marinićima igra utakmica Marinići – Labin, dok se u Komiži igra susret Komiža - Čavle ŠB. Susreti su na rasporedu u nedjelju. Uzvratni susreti su u subotu 02.04. U koliko svaka ekipa nakon dva susreta bude imala po jednu pobjedu, tada se odmah u nedjelju 03.04. igra i treći susret polufinala.

 

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se