Čavle ŠB i Kastav u polufinalu doigravanja za prvakinje HŽBL

Čavle ŠB i Kastav u polufinalu doigravanja za prvakinje HŽBL

Nakon odigranog posljednjeg 14. kola završen je regularni dio Hrvatske ženske boćarske lige (HŽBL). Prvu poziciju nakon regularnog dijela zauzela je ekipa Čavle ŠB, te si je time osigurala bolju startnu situaciju u polufinalnom i eventualnom finalnom dvoboju.

Do zadnjeg kola nije bilo poznato sa kojeg će mjesta u doigravanje krenuti tri glavna kandidata za naslov, a riječ je o Čavle ŠB, Puli i Komiži. U zadnjem kolu je ekipi Čavle ŠB trebala gostujuća pobjeda protiv Drenove za očuvanje prve pozicije. Igračice Deana Klarića rutinski su odradile taj susret i slavile pobjedu rezultatom 18:6, te tako zauzele "jedinicu". U Puli se vodio direktan obračun između Pule i Komiže za drugo mjesto na tablici, dok je Pula mogla i do prve pozicije u slučaju da Čavle ŠB ne pobijedi Drenovu. Na kraju je Pula bila bolja od Komiže rezultatom 14:10, i time zauzela drugu poziciju prije doigravanja, dok će Komiža startati s treće. Posljednje mjesto koje vodi u doigravanje i prije zadnjeg kola osigurala je ekipa Kastva, te su time igračice Simona Ujčića ostvarile najbolji rezultat u povijesti ženskog kluba, jer su do sada imale najbolji plasman peto mjesto.

Drenova je, nakon tri uzastopne sezone kao "fenjerašice", zauzela peto mjesto. Posljednji put kada nisu bile posljednje plasirane bilo je u sezoni 2019./2020. kada su bile četvrto plasirane i samim time i učesnice završnog turnira - final four-a.

Šesto mjesto zauzela je još jedna ekipa iz naše županije, a to su boćarice Marinića. Slobodno možemo reći da su najveće razočaranje cjelokupne sezone boćarice Labina koje su završile posljednje. Ista ta ekipa, u istom sastavu, je prošlu sezonu izborila plasman u doigravanje kao četvrto plasirana ekipa sa osvojenih 19 bodova, dok su u ovogodišnjem prvenstvu uspjele osvojiti samo četiri boda.

Doigravanje započinje prvim utakmicama polufinala već ove nedjelje (24.03.) i to susretima između Kastva koji kao domaćin dočekuje Čavle ŠB, te Komiža koja će ugostiti braniteljice naslova, ekipu Pule. Nakon toga slijedi vikend odmora zbog Uskršnji praznika što znači da će se druge utakmice polufinalne serije igrati u subotu 06.04. Za prolazak u finale ekipa mora izboriti najmanje jednu pobjedu i jedan neriješen rezultat u prva dva susreta. U koliko svaka ekipa slavi po jednu pobjedu u dva susreta, ili oba susreta završe neriješenim rezultatom, tada se igra i treći susret u nedjelju 07.04. gdje je domaćin ekipa koja je bila bolje plasirane na ljestvici nakon regularnog dijela natjecanja.

S obzirom da se u polufinalu susreću dvije ekipe iz naše županije jasno je da će naša županija imati jednog predstavnika u finalu. Svakako je uloga favorita u tom dvoboju na strani Čavle ŠB, te bi sve osim njihovog plasmana u finale bilo veliko iznenađenje, sigurno i Kastavke vide tu svoju šansu jer će igrati bez pritiska rezultata, te se nadaju da mogu iznenaditi svoje protivnice i ostvariti još jedan uspjeh. Podsjećamo malo da je susret u redovnom dijelu natjecanja između ove dvije ekipe igran u Kastvu, završio tijesnom pobjedom Čavle ŠB rezultatom 13:11 i to pogotkom balina za pobjedu kapetanice Carroline Bajrić. Susret na Hrastenici bio je lišen napetosti jer su domaće igračice pokazale da su na svom terenu puno kvalitetnije od svojih protivnica, te su slavile sa uvjerljivih 20:4.

Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se