Čavle ŠB bez polufinala Kupa prvakinja

Čavle ŠB bez polufinala Kupa prvakinja

Boćarice Čavle - Škole boćanja nisu se uspjele plasirati u polufinale Kupa europskih prvakinja koji se igra u Boćarskom domu Hrastenica u Čavlima.

Bolje od Čavjanki bile su Francuskinje iz ekipe Saint Vulbas, koje su ih pobijedile 13:5.

Dvoboj je loše krenuo za domaće boćarice, sestre Bajrić, Carrolina i Virginia poražene su u štafetnom izbijanju od Barbare Barthet, aktualne svjetske i europske prvakinje u štafeti i Melanie Fabry, a zatim je Carrolina Bajrić izgubila još jednom u bližanju i izbijanju u krug od Coralie Rives.

Rives je bila bolja od Bajrić i u finalu iste discipline na Svjetskom prvenstvu u Kini prošle godine.

- Na početku smo se molili da ne dobijemo Francusku i baš to nam se dogodilo. U tehničkim disciplinama je jako teško njih dobiti jer imaju Barthet koja je svjetska i europska prvakinja u brzinskom i štafetnom izbijanju. Nisam se snašla u krugu, nije mi išlo izbijanje danas. Ira nas je malo pogurala sa drugim preciznim i tako smo mogle krenuti u igru s tim da smo morale dobiti sve zadnje igre. Klasika je trebala biti naš adut, ali kod nas u ekipi ima nekoliko cura koje još nisu spremne odigrati vrhunsku utakmicu protiv vrhunskih igračica. Treba skupiti još iskustva, rekla je boćarica Čavle - Škole boćanja Carrolina Bajrić nakon izgubljenog četvrtfinala.

Nadu je vratila Ira Nimčević koja je osvojila dva boda u preciznom izbijanju te se nakon poraza Nikol Marelje Bošnjak u istoj disciplini te Dore Fućak u brzinskom izbijanju u zadnje klasične igre ušlo sa rezultatom 2:8 u korist Francuskinja.

Školi boćanja trebale su pobjede u sve četiri zadnje igre, no nisu uspjele. Ira Nimčević i Dorotea Maršanić remizirale su u paru, Carrolina Bajrić je pobijedila, ali su Besarta Cocaj i Virginia Bajrić izgubile u paru, kao i Nikol Marelja Bošnjak u pojedinačnom.

- Za pobjedu je nedostajalo još malo koncentracije, više ovakvih utakmica u nogama i sreće. Pogotovo mislim na svoje precizno jer pogoditi boću i da se ona vrati natrag na poziciju to je samo pitanje sreće, a ta je boća bila presudna. Francuskinje su bile bolje pogotovo pucački. Da sam dobila to još jedno precizno bilo bi nam lakše u zadnjim igrama jer je teško dobiti sve četiri. No, ipak smo dobro krenule, povele smo tri igre i žao mi je da je ispalo ovako jer se moglo dobiti. Uzele smo dosta bodova, napredujemo jer dosad smo dva puta igrale protiv njih i nikad im nismo uzele više od četiri punta, rekla je boćarica Čavle - Škole boćanja Nikol Marelja-Bošnjak

U polufinale su se lako plasirale aktualne prvakinje Hrvatske boćarice Labina koje su pobijedile rusku ekipu Parsec Moskva 18:0 te talijanska ekipa Borgonese koje su jednakim rezultatom nadigrale turski Afad Sport. Četvrte polufinalistice su boćarice slovenskog Krima koje su svladale srpsku Altinu 12:6.

U polufinalu igraju Borgonese i Krim te Labin i Saint Vulbas koje će do prekida odraditi štafetno, precizno i brzinsko izbijanje te bližanje i izbijanje u krug, a u nedjelju ujutro od 8,30 sati utakmicu će zaključiti klasičnim igrama.

Jednako tako igraju i ekipe za poredak od petog do osmog mjesta. Čavle - Škola boćanja igra protiv Parsec Moskve, a drugi par su Altina i Afad Sport.

Rezultati četvrtfinala:

ČAVLE ŠKOLA BOĆANJA - SAINT VULBAS 5:13

Štafetno izbijanje (0:2): C. Bajrić, V. Bajrić - Barthet, Fabry 29/50 - 48/53
Bližanje i izbijanje u krug (0:2): C. Bajrić - Rives 20:24 
Precizno izbijanje (2:2): Marelja-Bošnjak - Traversa 15:16, Nimčević - Marie 14:9
Brzinsko izbijanje (0:2): Fućak - Barthet 14/41 - 43/45
Par (1:3): Nimčević, Maršanić - Barthet (Fabry), Traversa 8:8, Cocaj, V. Bajrić - Richard, Ferriere 5:13
Pojedinačno (2:2): C. Bajrić - Marie 13:4, Marelja-Bošnjak - Rives 6:13

PARSEC MOSKVA - LABIN 0:18

Štafetno izbijanje (0:2): Shafenkova, Kudimova - Jelovica, Vojković 17/48 - 41/51
Bližanje i izbijanje u krug (0:2) Shiryaeva - Vojković 8:21
Precizno izbijanje (0:4): Kudimova - Grubiša 0:16, Sizova - Jelovica 8:23
Brzinsko izbijanje (0:2): Shafenkova - Lanča 15/38 - 25/38
Par (0:4): Foklna, Shiryaeva - Ujčić, Benazić 0:13, Kudimova, Sizova - Grubiša, Tončinić 3:13
Pojedinačno (0:4): Alekseeva - Klanjac 0:13, Shafenkova - Jelovica 6:13

Autor objave: sportcom