Čavle ŠB bez plasmana na završnicu Regionalne boćarske lige

BK Čavle ŠB

Čavle ŠB bez plasmana na završnicu Regionalne boćarske lige

Boćarice BK „Čavle ŠB" nastupile su na prvom natjecanju Regionalne ženske boćarske lige. Prošle godine je po prvi puta odigrana sezona u muškom formatu, pa se od ove sezone započelo s istim natjecanjem i za žene. Liga se službeno zove Women`s Adriatic bocce league ili skraćeno WABL.

Proteklog vikenda odigrana su dva eliminacijska ciklusa, nakon čega su poznata četiri kluba koja će nastupiti na završnici - Final four-u. Domaćin jednog kvalifikacijskog turnira bila je Pula, dok se je drugi turnir igrao u Ljubljani. Ekipa „Čavle ŠB" igrala je u Ljubljani, zajedno sa slovenskim predstavnicama ekipom „Postojne", te domaćinom „Krimom". Od tri ekipe, momčad „Čavle ŠB" zauzela je posljednje mjesto te time nije uspjela ostvariti plasman za završni turnir s obzirom da na završnicu odlaze dvije prvoplasirane ekipe sa svakog turnira.

Prvoga dana u jutarnjem terminu igrale su ekipe „Krima" i „Postojne", te je domaćin ostvario pobjedu od 14:6. Tada se znalo da ukoliko igračice Deana Klarića ostvare pobjedu u popodnevnom susretu protiv ekipe „Postojne", da će ostvariti i plasman na završni turnir. No, dvoboj je završio neriješeno 10:10, te se dvojba oko drugog putnika preselila na nedjeljni susret BK "Krim" - BK "Čavle ŠB". U dvoboju protiv „Krima", ekipi „Čavle ŠB" igrao je čak i poraz do 13:7 za nastavak natjecanja, no u tome nisu uspjeli jer je ubilježen poraz od 15:5, koji ih je prikovao na dno ljestvice turnira u Ljubljani. Najbolja igračica iz redova aktualnih viceprvakinja države bila je Ema Maršanić koja je ubilježila samo jedan poraz u šest igranih disciplina. Treba spomenuti da na turniru nisu nastupile Carrolina Bajrić, Nikol Belasić i Dora Fućak, dok je Ira Nimčević igrala samo utakmicu protiv „Postojne". Rezultati skupine u Ljubljani

Na drugom turniru igranom u Puli, domaća ekipa zauzela je prvu poziciji, dok je ekipa „Novog Beograda" bila drugoplasirana. Time su ta dva kluba ostvarila i plasman za završni turnir. Još su u Puli nastupile ekipe „Komiže" i slovenski „Hrast" iz Kobjeglave. Tako je prvo izdanje WABL-a brojilo sedam ženskih klubova.

Ukupno je na ova dva kvalifikacijska turnira odigrano 9 susreta, a da se moglo vidjeti dobro i odlično boćanje svakako svjedoče i neki rezultati koji su postignuti u ta dva dana. Najbolji rezultat u brzinskom izbijanju postigla je hrvatska reprezentativka u dresu aktualnih prvakinja države „Pule" Ria Vojković, koja je izjednačila državni rekord od 38 pogodaka iz 41 izbačaja. Najbolji rezultat u štafetnom izbijanju također je djelo Vojković koja je u tandemu sa svojom suigračicom Nives Jelovicom ostvarila 46 pogodaka iz 52 izbačaja, što je samo pogodak manje od državnog rekorda. Jelovica je ostvarila i najbolje rezultate u preciznom izbijanju, sa dvije identične serije od po 23 pogotka. Rezultati skupine u Puli

Disciplina krug igrala se je 4 bacanja, a po 14 punata uspjele su ostvariti tri igračice od kojih je jedna Ema Maršanić. Identičan rezultat još su ostvarile i aktualna prvakinja Europe u toj disciplini Milica Kolundžija iz ekipe „Novog Beograda", te Polona Premru iz „Krima". Najkorisnija igračica kvalifikacijskog turnira je Nives Jelovica koja je ostvarila 8 pobjeda u 9 igranih disciplina, tj. osvojila 16 od 18 mogućih bodova.

Voditelj kvalifikacijskog turnira igranog u Puli bio je međunarodni sudac Dino Blečić.

Završni turnir Regionalne ženske boćarske lige lige trebao bi se odigrati 23. i 24.09. u Beogradu. U polufinalu će se susresti "Pula" i "Postojna", dok će se drugi finalist tražiti u poponevnom terminu u dvoboju domaćina "Novog Beograda" protiv ekipe "Krima. 


Ova stranica koristi kolačiće za pružanje boljeg korisničkog iskustva. Za nastavak korištenja web stranice kliknite na "Slažem se". Postavke kolačića mogu se konfigurirati u vašem web pregledniku, a više informacija potražite ovdje. Slažem se