Carrolina Bajrić najuspješnija sportašica, boćari "Svetog Jakova" najbolja muška juniorska ekipa, Žarko Jerčinović najbolji junior PGŽ u 2022.g.

Najuspješnija sportašica PGŽ u 2022. - Carrolina Bajrić (Čavle ŠB)

Carrolina Bajrić najuspješnija sportašica, boćari

Na svečanosti održanoj dana 28.02.2023. u Hrvatskom kulturnom domu na Sušaku, Zajednica sportova PGŽ proglasila je najuspješnije sportaše, ekipe i djelatnike u sportu Primorsko-goranske županije u 2022. godini te dodijelila nagradu za životno djelo.
Najuspješniji sportaš Primorsko-goranske županije u 2022. je Petar Klovar, dok je u ženskoj konkurenciji to
Carrolina Bajrić (Čavle ŠB). U ekipnom sportu najbolji rezultat u prošloj godini su postigli nogometaši HNK Rijeka u muškoj, odnosno Kuglački klub Mlaka u ženskoj konkurenciji.
Boćari „Svetog Jakova" iz Jadranova najbolja su momčad u juniorskoj konkurenciji, a Žarko Jerčinović („Drivenik") je najbolji junior. Za odlične rezultate u prošloj godini posebno priznanje dobio je i Karlo Šaban („Sv.Jakov").
Antonio Franko najuspješniji je sportaš u kategoriji osoba s invaliditetom, dok je Laura Štefanac proglašena najboljom sportašicom u kategoriji gluhih osoba. Nagrade za životno djelo dobli su Tonči Mikac, Darko Štimac i Dragutin Galina.

Na svečanosti je župan Zlatko Komadina istaknuo kako je Primorsko-goranska županija u samom vrhu po ulaganjima u sport u Republici Hrvatskoj. "Godina 2022. bila je za županijski sport iznimno aktivna. Potvrdila je da je u našoj županija sport široko prisutan, okuplja preko 25.000 registriranih sportaša i na tisuće sportskih rekreativaca svih generacija te ostvaruje zapažene rezultate na svim razinama natjecanja kako u pojedinačnim tako i u momčadskim sportovima. Zajedno s jedinicama lokalne samouprave izgradili smo sportske objekte po cijeloj Županiji, od Gorskog kotara, priobalja do otoka. Na taj način omogućili smo bavljenje sportom i izvan većih gradskih sredina, sport smo učinili široko dostupnim, pa su uspješni rezultati pojedinaca i klubova logičan i očekivani slijed” zaključio je Komadina čestitavši sportašima na postignutim uspjesima.
Predsjednik Zajednice sportova PGŽ Veljko Karabaić osvrnuo se na proteklu, natjecanjima bogatu godinu. "Iza nas je godina u kojoj je Zajednica sportova PGŽ obilježila 25 godina djelovanja. Za ovu svečanost smo imali težak posao odabrati najbolje među najboljima, jer su prošle godine županijski sportaši i klubovi ostvarili više od 1500 sjajnih rezultata na raznim natjecanjima. Bogatu sportsku godinu obilježilo je i donošenje strateškog dokumenta Plan razvoja sporta u PGŽ. Trudili smo se i truditi ćemo se biti vaš servis, te mali dio mozaika vaših uspjeha” zaključio je Karabaić.
Uz nagrade u seniorskoj, juniorskoj i kadetskoj konkurenciji – momčadski i pojedinačno, proglašena su i najbolja školska sportska društva te najuspješniji sportski djelatnici, a dodijeljeno je i 17 posebnih priznanja za vrhunske rezultate ostvarene u 2022. godini. Svečanoj podjeli nagrada nazočili su pročelnica Upravnog odjela za kulturu, sport i tehničku kulturu PGŽ Sonja Šišić, glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke Zdravko Ivanković, predsjednica Riječkog sportskog saveza Dorotea Pešić-Bukovac te brojni predstavnici sportskih saveza i klubova.

Dobitnici nagrada:

Najuspješnija sportašica: Carrolina Bajrić – Boćarski klub ČAVLE ŠB

Najuspješniji sportaš: Petar Klovar – Ronilački klub OCEAN

Najuspješnija ženska seniorska ekipa: Kuglački klub Mlaka

Najuspješnija muška seniorska momčad: Hrvatski nogometni klub Rijeka

Najuspješnija sportašica juniorka: Tina Čudina – Plivački klub NEVERA

Najuspješniji sportaš junior: Žarko Jerčinović – Boćarski klub DRIVENIK

Najuspješnija ženska juniorska ekipa: Košarkaški klub Flumen Sancti Viti

Najuspješnija muška juniorska momčad: Boćarski klub Sveti Jakov

Najuspješnija sportašica kadetkinja: Ana Jović – Kickboxing klub Sušak

Najuspješniji sportaš kadet: Boris Štefančić – Skijaški klub Goranin

Najuspješnija ženska kadetska ekipa: Ženski rukometni klub Zamet

Najuspješnija muška kadetska momčad: Hrvatski nogometni klub Rijeka

Najuspješniji klub sporta osoba s invaliditetom: Sportski klub slijepih Rijeka

Najuspješniji sportaš/ica u kategoriji sporta gluhih: Laura Štefanac – Atletski klub Kvarner

Najuspješniji sportaš/ica u kategoriji osoba s invaliditetom: Antonio Franko – Triatlon klub Rival

Školska sportska društva: OŠ Sveti Matej, ŠSD Malik (Viškovo), Salezijanska klasična gimnazija, ŠSD Dominik Savio, Rijeka

Nagrade za životno djelo: Tonči Mikac, Darko Štimac i Dragutin Galina

Najuspješniji trener: Branko Fibinger

Najuspješniji školski sportski djelatnik: Rajka Husejini - ŠSD Dominik Savio, Rijeka

Najuspješniji sportski djelatnici u 2022.: Saša Miloš (ŠRD Viševica), Marija Španja (PK Dance Queen)

Posebna priznanja - ekipe
Muški odbojkaški klub Rijeka, Klub sinkroniziranog plivanja PRIMORJE AQUA-MARIS,Plivački klub Primorje, Atletski klub KVARNER – muški, seniori

Posebna priznanja – pojedinci:
Chiara Gašparac (Skijaški klub GORANIN), Elena Ban (AK Kvarner), Andro Ljubojević (AK Kvarner), Tia Paulina Srića (Kick-boxing klub MEGA CENTAR), Mila Prpić (GK Vita), Sara Prpić (Taekwon-do klub GROBNIK), Mirna Hontić (Gimnastički klub RIJEKA), Gabriel Barac (Triatlon klub RIVAL), Dominik Pleše (Gimnastički klub RIJEKA), Ema Sgardelli (Karate klub CHAMPION), Ela Znaor (KBK Sušak), Karlo Šaban (Boćarski klub SVETI JAKOV) i Andrej Krstinić (Športsko streljački klub DUB).

Izvor: